Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, kolem ostění okna jsem dnes nalepil polystyren. Ve všech místech mi ale polystyren nepřiléhá přesně k rámu okna. Je možné tyto mezery (cca 0,5 cm) např. zapěnit, nebo zapravit dořezem pásku polystyrenu v uvedené šířce? Nebo jinak? Potom dokončím nalepením APU lišty + perlinka + štuk. U okna byly použity funkční pásky (vnitřní a vnější) a pěna jako tepelněizolační výplň. Díky. Martin
Pokud byly mezery zhruba stejně široké, dával jsem dořez. Jinak pěna a pak
Řešen stejný problém ...i zde, na Poradně
2.3.1 Upevňování na stávající zdi
Spojení s betonem je zajištěno pfiilepením pomocí stavebních lepidel. Lepidlo je na desky nanášeno po obvodu a bodově na střed. Desky se kladou na vazbu, těsnû k sobě. Po vytvrzení lepidla se zajišťují fasádními hmoždinkami (průměr talíře min. 60mm). Případné mezery ve styku dvou desek je třeba vyplnit pomocí polyuretanové pěny nebo odřezky.
odsud ...Směrnice pro zpracování XPS
2.3.1 Upevňování na stávající zdi
Spojení s betonem je zajištěno pfiilepením pomocí stavebních lepidel. Lepidlo je na desky nanášeno po obvodu a bodově na střed. Desky se kladou na vazbu, těsnû k sobě. Po vytvrzení lepidla se zajišťují fasádními hmoždinkami (průměr talíře min. 60mm). Případné mezery ve styku dvou desek je třeba vyplnit pomocí polyuretanové pěny nebo odřezky.
odsud ...Směrnice pro zpracování XPS
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.