Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sčítání lidu x bydliště

Od: heterak® odpovědí: 7 změna:

Bydlím v nájmu.

Už pár let ale zde bydlím bez nájemní smlouvy.

Majitel tedy neplatí daně z pronájmu bytu a já platím o něco menší nájem.

Chci vyplnit formulář sčítání lidu ale ted přemýšlím,že když napíši kde bydlím,tak jestli si to nebudou úřady nějak ověřovat a nezjístí,že zde bydlím načerno bez nájemní smlouvy a nebudu s tím mít já či majitel problémy.

Nevíte jak to je?

Když dám totiž adresu kde bydlím,tak se mi objeví majitelé kterým byt patří.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, jde o sčítání, které "pořádá" ČSÚ a to je jediný důvod (sečíst se). Identifikační údaje budou následně z formulářů odstraněny a až potom bude dotazník zkoumán a vyhodnocován. Další instituce (např. F.Ú.) nebudou mít k prvotním údajům přístup (ČSÚ jim to neposkytne), tak můžete dotazník vyplnit pravdivě. Ovšem, udávat se sám na internetu, že bydlíte na černo, není dobrý nápad. Ale zase už to všichni víme . Zdravím!

doplněno 07.04.21 13:47:

sirokko - pokud by chtěl stát zneužít nějaké údaje, tak mu stačí sledovat sociální sítě, kde na sebe lidé dobrovolně prásknou i intimnosti. Slovem sčítání jsem nemyslel pouze lidi, ale všechny údaje v dotazníku. A Sčítání jsem v životě zažil už několik a ještě jsem nebyl státem zneužit. Lidé natahují ke státu ruce, ale když chce něco stát, tak z toho dělají stejní lidé problém.

sirokko

1. Pokud by byl jediný důvod se sečíst, tak by se úřady nezajímaly o ostatní údaje.

2. Sčítá se prakticky každý den, kdy se někdo narodí nebo zemře. Takže jen o sčítání nejde.

3. Pokud mohou být jakékoli údaje které na sebe napráskáte zneužity, tak je nemalá šance, že budou.

petera*

sirokko - vy ale nechápete, že sčítání není jen o počtu lidí, ale o počtech vztažených k určité kategorii, protože je to další cenný vstup. Například informace o tom, zda lidí dojíždí autem či vlakem a podobně lze využít při studiích zlepšování infrastruktury, a to je jen netriviálnější příklad. A proto nelze použít údaje o trvalém bydlišti - nebo si myslíte, že sídliště, kde papírově žije 5 tisíc lidí, je úplně stejné, jako když tam fakticky žije 10 tisíc lidí? A pod...

sirokko

@petera. Vždyť jsem psal, že nejde o sčítání. Ovšem pokud si někdo myslí, že údaje například o tom, kdo kde a jak dojíždí jsou využívány pro blaho občanů, tak to tedy dost pochybuji. Příklad ohledně infrastruktury můžeme vidět třeba v nedostavěném a stále oddalovaném obchvatu Přerova, součást komunikace pro D1, která momentálně vede městem kolem garáží. Navíc k tomu není potřeba sčítat lidi, stačí se postavit na křižovatku. Těch příkladů jsou mraky, nejen v dopravě.

iz*
hodnocení

3x

Podle mne jde o adresu, na níž jste byl o půlnoci 26. III. (noc z 26. na 27. 3.), nemusí jít o místo, kde máte přihlášen trvalý pobyt nebo kde skutečně bydlíte.

U majitele jste přece mohl být na návštěvě.

hodnocení

1x

No, tak se zapíšete jako bez bydliště = bezdomovec.

hodnocení

0x

Někde jsem četl článek, že bezďáci mohou uvést jako bydliště nějakou charitu, kam dochází. Pokud to takto uděláte a platí předpoklad Bena ( o čemž při vší úctě k Benovi pochybuji) ,mohlo by to projít,ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]