Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak velký je zájem o koupi bytů v Brně?

Od: pidgiin® odpovědí: 16 změna:

Chystám se na prohlídku dvou levnějších bytů 3+1 v okrajových čtvrtích Brna a zajímalo by mě, jak velký je momentálně o takové byty zájem. Jeden z makleřů mi říkal, že jsem už asi třicátý zájemce, a to tam inzerát visel jenom něco málo přes den. Dá se tomu věřit? Funguje to tak, že se makléři ozve 50 lidí, on si z nich vybere třeba 10, kteří se mu zdají perspektivní a pozve si je na prohlídku? A že pak jednotliví zájemci postupně přihazují, aby ten byt získali? Že to tedy funguje jako aukce? A pokud ano, tak o kolik se v takové aukci přihazuje? O 50 tisíc? Děkuji!

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

Brno 3+1 v části Bystr, 40 let starý panelák tj. cena kolem 3000000. Nový např. Kamechy od 5-9 mega. Žebětín tj. pro nás vesnice ale ceny srovnatelné. Co je okrajová část a levné? Pavlač na Cejlu?

au1
asi jste se dlouho nedivala na inzerci :) za 3 miliony v Brne tak 1+1, na stary 3+1 v panelaku si pripravte aspon 5 milionu, spis 6.
lidus*

Inzerci nesleduji, vím v Bystrci za kolik prodávají nebo kupují známí. 3+1 Bystrc,7 patro po rekonstrukci 5 let, k MHD asi 500m, březen 2021, necelé 3 mega bez realitky.

max*
hodnocení

2x
V Brne je totalni hlad po bytech, ceny leti silene nahoru. A zrovna byt na sidlisti tam neni zadne terno, jsou ctvrte, ze bych to nechtel ani darem. Doprava na druhou stranu 50 minut i vice.
Zalezi kde delate. Spousta lidi dojizdi z Rosic, vlakem z Kurimi nebo autem od jihu. Tam bych radil nejvice. Tepleji a dobry prijezd.

gazda*
hodnocení

2x
Ceny za poslední rok šli šíleně nahoru. Poptávka je velká a byty 3+1 kolem 4,5 mega se občas prodají i bez prohlídky. Jenom na základě fotek. Šílené. A ceny kolem Brna jsou šílené taky. Snad se to trošku zlepší, když půjdou úroky na hypo nahoru. Ale zdražil i stavení materiál (až o desítky procent). Novostavby budou dražší, tak i ceny starých bytů asi levnější nebudou. Bohužel :(
hodnocení

Taky si říkám, že kdyby se zvýšila úroková sazba hypotéky, tak to třeba nebude tolik atraktivní pro lidi, kteří mají byty jako investici :(

joudic*
hodnocení

1x
tezko rict, snad jedine jestli je z Brna. Kdyby mi nabidli i cele podkrovi cinzaku,250m2 s velkou terasou, bazenem, vse v cene 9mil a to cele zadarmo, pod podminkou, ze tam musim bydlet, tak s diky dar odmitnu.

hodnocení

Mám naplanované prohlídky v Bystrci a na Vinohradech, z Bystrce je to na Českou 24 minut, z Vinohrad podobně... Vím, že je poptávka po bytech obrovská, jenom nevím, jestli se to makléři nesnaží ještě víc zdůraznit, aby prodali co nejdráž. Jde mi o to, jestli se u těch bytů fakt jede vždycky formou aukce, to znamená, že lidé na prohlídkách postupně přihazují... Může to být jenom trik ze strany makléře, který to takto na lidi zkouší...

lidus*

Zájem je obrovský, kdo dá víc, má. Líp bez realitky.

hodnocení

Můžu se Vás zeptat @lidus , jak se Vám v Bystrci bydlí? Chystám se na prohlídku na Ečerovu. Je v Bystrci něco, na co je dobré si dát pozor :) A jinak pokud jde o ty ceny starých třípokojových bytů, tak ty jsou dneska už někde úplně jinde, pochybuju, že se dá něco sehnat pod 4,5 mega...

Taky bydlím v Bystrci. Vyhovuje mi, že je tady hodně zeleně, blízko do lesa, na přehradu, ale i to, že jsem do půl hodiny ve městě. A vím, že se to asi moc nehodí, ale nejsou tady cigáni, bezdomovců minimum.

O byty je tady opravdu zájemců hodně. Několikrát do týdne mám ve schránce lístek, že někdo hledá byt ke koupi. Můj otec tu bydlí taky. Před nedávnem jsme se bavili o ceně jeho bytu a říkal mi, že si myslí, že jej po jeho smrti prodáme aspoň za 2 miliony. Má malý 1+1. Tak jsem jej vyvedla z omylu. Byty stejné metráže se prodávají kolem 3 milionů. Bydlí v dolní Bystrci, nahoře nad konečnou klidně i 4 miliony.

Bydlím ve Slatině, do centra je to 15 min. Malé sídliště, nejlepší obč. vybavenost. Na ty Vinohrady pozor, je to sídliště s katastrofickým parkováním.

Ale ve Slatině se prodává velmi málo.

krtek6
hodnocení

0x

mě by teda zajímalo co všechny na tom Brně a Praze tak láká...doprava hrozná, bydlení předražený a práce poměrově vůči životním nákladům stejně placená

au1
s tou praci mimo mesta to zas tak zhavy asi nebude, k nam do firmy dojizdi pres 50% lidi denne z Blanska, Znojma, Ivancic. kdyby se jim vyplatilo pracovat v jejich obci, asi by si usetrili hodiny tydne dojizdeni, ne?

au1
hodnocení

0x
uz jsem se s tim setkal, behem par dnu se na prohlidkach klidne tech 50 zajemcu protoci, a pak se ti vazni zajemci zacnou prehazovat. kolega takhle zvysil prodejni cenu za byt na Uvoze o 300 tisic. ja se byl v unoru podivat na byt v Cernovicich, bohuzel jsem o nej zajem dal nemel, ale za par dnu mi makler volal jak jsme na tom, ze ma zajemce, a kolik prihodime :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]