Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký maximální jistič u elektroměru při kabelu CYKY 4x10 a déce 45m do bytu

Od: ales* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

z rysky HDS (z ulice) mám natažený kabel cyky 4x25 v délce 5m do hlavního domovního rozvaděče, kde mám 3 třífázové elektroměry s jištěním každý 25A a jeden 1 fázový elektroměr s jištěním 25A. Předělávám na dvoře sklad na bytovou jednotku 2kk, podlahová plocha 55 m2, vytápění elektrikou - buď tepelným čerpadlem o elektrickém zatížení 2,5 Kw (tepelný výkon bude samozřejmě vyšší), nebo elektrickým kotlem o zatížení 3-6 Kw, dále tam bude klimatizace o elektrickém zatížení 2 Kw, indukce o maximálním zatížení 7 Kw, vířivka o maximálním zatížení 6,6 Kw (reálná spotřeba při používání bude 4 Kw, protože to nebude topit pořád na max), pak normální spotřebiče typu lednička, myčka, tv a všude ledkové osvětlení. Od hlavního domovního rozvaděče jsem nechal natáhnout do podružného bytového rozvaděče v délce 45m kabel cyky 4x10 tažený domem ve chráničce v minerálním podhledu, podhled je od stropu cca 1,5m. Moje otázka zní, jakou proudovou zátěž zvládne přívodní kabel do bytové jednotky? Uvažuji o hlavním jističi před elektroměrem 25A, nebo 32A, ale zajímalo by mě, jaký maximální jistič by to zvládlo? Jestli třeba i 50A, nebo 63A, protože bych do budoucna možná z toho bytu nabíjel elektroauto. Pak mám ještě jednu otázku, zda ten kabel od HDS do hlavního domovního rozvaděče cyky 4x25 v délce 5 metrů dostatečně nadimenzovaný, popřípadě kolik utáhne proudu. Děkuji za odpověďi.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladis*
hodnocení

2x

Podle tabulky fei1.vsb.cz/... 3x40A

Ale v zemi je chlazený a v pohodě unese 63A trvale.

99,9% EV si vystačí s 16A.

Na EV vám stačí 3x16A, znám jen 3 EV, které dokáží 3x32A, z toho to jedno je stařičká Tesla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]