Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dostanu revizi?

Od: hruskas odpovědí: 4 změna:

dobrý den, zajímala by mě jedna věc.

Legalizuju cernou stavbu po otci... Týká se to staré domku na vesnici...

K domku je přizděna přístavba a je tam zavedena ze starého domku elektrika...Teď se mi dělaji plánky, které se později odnesou kvůli legalizaci na stavební urad.

..napadlo mě, že mi nastane problém s revizí elektriky v přístavbě..Jak to bude dál?

Na starém domě jsou staré bakelitové jističe... zajímalo by mě, zdali mi revizor udělá revizi pouze na přístavbu, a nebo bude muset udělat nejprve revizi na starém domě..

Upozorňuji, pokud by se musela dělat nejprve revize na starý dům,..tak to určitě neprodejte...proto se ptám

moc děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladis*
hodnocení

2x

Stará stavba se reviduje podle starých norem. Bakelitove jistice nejsou na zavadu.

Pokud revidujete cernou pristavbu, je otazka, co chcete docilit tou legalizaci? Podle me tam muze byt pristavba kulny na naradi a tam elektrina ani byt nemusi.

Zalezi kdo co proc s kym atd...

jm
hodnocení

0x
Pořád je to o lidech. My museli udělat kompletní rozvody podle nových standardů

hodnocení

0x

Doporučil bych pro novou instalaci samostatný nový rozvaděč. V tom případě nikoho stará instalace nebude zajímat. Nejlépe Vám ale poradí revizák, který Vám tu revizi bude dělat. Určitě Vám nenavrhne něco, co by pak neschválil.

honzin*
hodnocení

0x

musíte oslovit nějaké revizního technika a uvidíte. On se pod to musí podepsat a dát tam své razítko s osvědčením. Zkuste se vžít do jeho postavení, že byste se měl podepsat pod něco, za co Vás teoreticky mohou pak hnát k zodpovědnosti za škody. Když to zreviduje, tak pro Vás by to mělo být skoro jistotou toho, že instalace je v dané chvíli v pořádku. Na druhou stranu jsem se v developerském projektu setkal i s přístupem, ke kterému nemám absolutně důvěru. Takže bohužel jako vždy je to spíš o penězích a "koulích" konkrétního revizního technika.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]