Nejste přihlášen/a.
Mám koupelnu navrženou architektkou, ale zdá se, že neprovedla moc dobrou práci. Až teď jsem zjistil, že by bylo dobré si vypracovat kladečský plán a moc mi to nevychází.
Mezi WC a vanou mám postavenou příčku ze sádrokartonu. Za WC tím vznikl prostor 83 cm, který chci obložit. Mám nakonec trochu jiné obkladačky než ve vizualizaci ( rako.cz/... - mají rozměr 20 x 40 cm. Co ty přebývající 2-3 cm? Má smysl řezat obkladačku na tak úzký pásek?
Nutno říct, že instalatér mi WC neumístil přesně doprostřed , od SDK příčky je osa 40 cm, na druhou stranu k Ytongové příčce je to 43 cm.
Čelní stěnu WC bych začal obkádat tak, aby celá dlaždice byla uprostřed mísy (nikoli uprostřed místnosti). Vyhnete se malým dořezům a částečně zamaskujete nesouměrné umístění mísy ve výklenku.
Tohle je fajn nápad. Akorát mi vznikne spousta odpadu (napravo dám 23 cm a 17 cm můžu vyhodit )
Bohužel další neštěstí jsou ta revizní dvířka 60 x 60, které jsou určené pro kachličky 30 x 60 nebo 20 x 60. Budu muset podle toho kachličky nařezat a tu spáru přiznat taky. Když budou ty dvě spáry blízko sebe, tak to asi nebude vypadat hezky.
Zkusím ten kladečský plán nakreslit a uvidím jak to vyjde
Odřezky možná půjdou využít na boční stěny WC, nevím, jaká je hloubka výklenku.
Mimochodem, my při panelákových rekonstrukcích většinou "přiznáme" vestavnou konstrukci, ve výšce cca 110cm vznikne nad mísou odkládací polička, nad ní vyjde jedna řada obkladu a revizní dvířka už bývají bez obkladu, a nevypadá to zle. Ale na to už je u vás teď pozdě...
Co třeba trošku zvětšit spáry tak, abyste se zbavil toho prázdného proužku. Nevím, jak úzké se prodávají listely, asi nejménš 4 cm, to by vám nepomohlo.
Zatím se mi nedostala do rukou vizualizace, podle které bych ve skutečnosti obkládal, vždy byly zmršené... Na té vaší je zmršená i podlaha. Obkládejte podle Hopa, bude to daleko hezčí, úzké pásky jsou hnus. Mmchdm, šířka 83cm, to je také od té architektky? Projde to kolaudací, pokud tedy bude?
Maky,tři spáry aby pokryly tři centimetry? To neklapne...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.