Zdravím, obracím se na Vás s prosbou o radu. Při rekonstrukci RD jsem komlet okopal venkovní zdivo až na vepříky a kamenivo. Následně vše nahodil maltou (multibat+malt.písek)a pro zpevnění byla použita sklovláknitá síť 1x1cm. Po cca 1měsíci jsem nanesl štuk Hasit651 (to bylo zaří) a byl jsem spokojen s tím,že na jaře nabarvím. Jenže po první zimě se ukazují na místech mapy. A na jednom místě se dokonce štuk drolí. Je to v místě kde byla zeď kamenná. Tak bych se chtěl zeptat čím to může být? Zda za to může rosení (rosný bod) v místě kamenů? RD (1879)není nikterak izolován ani zateplen. A zateplovat nechci z důvodu uzavření zdiva, když je zdivo z vepříků (60cm). Při okopání se zdivo nedrolilo. Tak co se tím dá dělat. Děkuji za rady
Vidím, že nikdo nepíše. Podle našich zkušeností, pokud máte neodizolovanou stavbu, tak to bude padat pořád. Buďto to odizolujte nebo tam dejte nějaký větrací obklad, kde to bude větrat. Po letošní zimě, kdy se střídaly teploty jak na houpačce, je podobná potíž vidět na mnoha stavbách.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.