Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stropní ventilátor

Od: emilio78® odpovědí: 11 změna:

Zdravím,

chtěl jsem se pozeptat zdali má někdo zkušenost s používáním stropního ventilátoru.

Je vhodnější než klasický stojanový či podlahový ventilátor?

Jde hlavně o příjemné proudění vzduchu v letním období.

Je vhodnější menší či raději větší ventilátor a jakých parametrů si všímat nejvíce?

Domnívám se že ideální je mít takový ventilátor přesně uprostřed místnosti.

Myslíte, že proudění vzduchu bude cítit v každé části místnosti?

Je vhodné mít pak otevřená okna aby v místnosti cirkuloval čerstvý vzduch?

Pro mě bude důležité, že v místnosti bude příjemně, nejde jen oteplotu, ale o to pocítit příjemný vánek čerstvého vzduchu.

Děkuji za reakce.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Stropní ventilátor je určitě lepší, než stojanový. Jednak je u stropu, kde nepřekáží, díky tomu, že je velkého průměru má podstatně nižší otáčky a proto je tišší. Proto je taky lepší volit větš průměr, rozhodně klasický typ, bez všemožných lampiček a vyřezávaných listů vrtule.

Jen doplním, že je vhodné rovněž doplnit osvětlení. Vše je pak rovněž na dálkové ovládání a rychlosti obvykle třístupňové. Efekt proudění je výraznější než u stojanového ventilátoru s otáčením. Spolehlivě nahradí klimatizaci. Na nejnižší otáčky lze pod tím i spát bez otevřeného okna

Klimatizaci stoprocentně nenahradí,ale pomůže trochu od vedra.
makk

On je tišší hlavně proto, že má mnohem menší výkon, ale to je vlastně jen dobře. Stropní ventilátor je výborný pomocník pro zablokování krční páteře. Ne nadarmo stanovuje NV361/2007 povolenou rychlost proudění na pracovišti v rozmezí 0,1-0,3m/s dle druhu práce. Doma sice nejste na pracovišti, ale jste tentýž člověk. Změna je pouze v tom, že zaměstnavatel vám zdravotní újmu způsobovat nesmí a sám si ji způsobovat můžete.

hodnocení

děkuji za reakce.

stropní ventilátor mi právě přišla jako ta vhodná varianta pro příjemné proudění vzduchu v celé místnosti. Aby byl v místnosti pocit čerstvého vzduchu a v horkém dni příjemné osvěžení...

hodnocení

2x

Stropni ventilator Vam mohu urcite doporucit. Mam je ve dvou mistnostech uprostred, nahradou za lustr. Takze jsou i s osvetlenim, dve patice na zarovku E27 . Ventilator ma dalkove ovladani, prepinani rychlosti a spinani svetla. Na ventilatoru je i prepinac smeru otacek, zimni a letni provoz. V noci Vas hluk z chodu ventilatoru budit nebude, nizke a stredni otacky jsou ok. Dobre se da ventilator pouzivat na rychle vyvetrani mistnosti, otevru ventilacky na oknech a pustim oba ventilatory. Je treba zohlednit unosnost stropu a dobre uchyceni. Vyrobcem ventilatoru je fy. Faro.

doplněno 04.04.21 11:55:

svet-svitidel.cz/...

hodnocení

myslím že je to fajn kombinace mít otevřené alespoň ventilačky a puštěný stropní ventilátor určitě je pak pocítit čerstvý vzduch v celé místnosti

cvb*
hodnocení

0x

Stropní ventilátor je mnohem lepší než stojanový, ale není to klimatizace ani vzdáleně. Stropní ventilátor nezabírá místo, je tichý, může být se světlem, může mít dálkové ovládání, může mít zimní i letní provoz. Nevýhodou je, že může být i nebezpečný, pokud máte nižší stropy. Není mobilní, takže potřebujete do každé místnosti jeden. Okna můžete mít klidně otevřená, ale pozor v letním období, kdy si do bytu budete pouštět teplejší vzduch než byste chtěli. Za mě když nechci klimatizaci, na druhém místě by byl stropní ventilátor .

hodnocení

volil bych určitě variantu s otevřenými okny přestože v létě se bude do místnosti vhánět teplejší vzduch. Ale bude pocit čerstvého vzduchu

max*
hodnocení

0x
Stropni ventilator preferuji pred klimu.
V Asii si beru radeji hotel, kde je kombinace obojiho. Klimu jen na vychlazeni, v noci mi tam staci ventilator, kdyz venku je okolo 25 stupnu.
Doma mam tez ventilator, maj jej nad stolem s osvetlenim. V lete mi beha celou noc, casto na nejvetsi rychlost.
Nekomu muze pruvan vadit, proto rozhodne dal od postele. Okna mam v noci otevrena.
hodnocení

tak to je skvěle pořešené otevřená okna jsou určitě důležitá aby mohl proudit čerstvý vzduch...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]