Nejste přihlášen/a.
Pre odvod dazdovej vody mam betonovu ruru cca 2,5 - 3 m, ktora sa za par rokov zaniesla zeminou,
bahnom, kamenami ...a voda teraz cez nu neodteka.
Vedeli by ste mi poradit ako/cim by sa dala zemina-nanosy v nej prerazit?
Vyzera to priblizne ako je na ilustracnom obrazku, pristup k obidvom koncom rury je mozny bez dalsieho kopania.
Dakujem.
Sežeňte si tlustý plech, ořežte ho karboflexkou do kruhu trochu menším než je vnitřní průměr trubky.
Sežeňte si ocelovou trubku dlouhou asi 3m a na konec přvařte kratší, aby to tvořilo písmeno T.
Plechový kruh uprostřed vyvrtejte podle průměru ocelové trubky, a současně ho prořízněte karboflexkou kolmo od obvodu ke středové díře.
Plechový kruh v proříznuté mezeře rozehněte, aby tvořil závit (jako u mlýnku na maso).
Nasaďte kruh na konec trubky a dobře jej přivařte.
Nyní máte vrták na vyčištění trubky. Zašroubujte vrták kousek do nánosu a prostě jej za ten příčný T-konec vytáhněte..
Docela Vám závidím, že tam máte přístup z obou stran. Mám na dvoře v nejnižším místě kanál, vede to asi metr kolmo dolů,potom je koleno 90°() a asi sedm metrů do kanalizace. Nad tímto zázrakem stojí borovice. Jehličí mi to ucpe tak jednou za rok. Zatím jediné, co funguje - dvě svařené čtyřmetrové trubky PPR 25, na jednou konci tryska, na druhém připojena hadicí voda z vodovodu. Narvu to do kanálu, pustím vodu a čekám, až to tlak rozemele a protlačí. Ze začátku se mi voda vrací, tu odčerpám ponorkou.
Re4zon, to koryto - to mě zajímá. Funguje na zachycení bordelu a jednou za občas ho vybíráte?
Tak dík, svezl jsem se v otázce někoho jiného, o tom korytu jsem uvažoval, tím to považuji za dobrý nápad a vybuduji...
Dakujem za rady, nieco mi pomohlo.
Zabudol som upresnit, ze rura je polozena na zemi ako na obrazku, neda sa tam teda napr. otacat,
cez nu je naliaty beton (ako pevny podklad, po ktorom sa prechadza) a k jednemu jej koncu je pristup
asi 0,5 m a k druhemu koncu asi 1 m.
K dalsej rure, ktora je polozena rovnako, mam zase pristup iba k jednemu koncu asi 0,5m.
Elektrina sa neda dotiahnut.
Asi skusim upravit a rozbit to nejakym kultivatorom. /2x obr./
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.