Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké interiérové dveře?

Od: amper® odpovědí: 8 změna:

Otázka je jednoduchá: Jaké interiérové dveře byste mi doporučili? Jde o panelákové 3+1, dva dospělí, 2 děti v pubertálním věku, bez psa, kočky a jiné dravé zvěře :-D. Dveře budou 4x70cm prosklené, 3x60cm plné a jedny 80-90cm prosklené posuvné do pouzdra. Kromě těch posuvných, tam máme momentálně holý stavební otvor pro dělená futra š. 70, všude nechám původní kovové zárubně. Jde mi především o doporučení výrobce, ale můžete mi dát i tip, co se týká konfigurace skladby dveří. Do papíru nejdu a to ani uvnitř dveří, ani navrch. Měl jsem v ruce voštinové sedmdesátky Masonite s 2/3 sklem a dělalo se mi nevolno, prohnul jsem je jedním prstem asi o 3 centimetry. Šel bych do děrované DTD a navrch 0,2 CPL. Díky za Vaše postřehy a doporučení. Cena je samozřejmě taky kritérium *sok* Když píšu prosklené, mám na mysli něco, jako byly původní 2/3 skla, ne sklo v celé výšce.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Ampére, já to neřešil. Doma sebranka psů, navíc přítelkyně, která dveře používá jako sušák dek. Takže nejlevnější z baukrámu, cena do litru, po třech letech je zahodím a koupím další. Styl podobný, jako JM. Vchodové dveře do baráku, to je jiná písníčka, tam desetitisíce frčí, ale interiérovky považuji za spotřebák.

jm
hodnocení

2x
Čím větší sklo, tím jistější je jeho rozbití.
V RD mám tento styl. Bohužel jsem koupil v tu dobu dost drahé SAPELI s fólií. Po pár letech šílené změny barev- fóliové neberte!
Děti do 12 let dveře polepí nálepkami a počmárají. Po 12 letech děti budou dveřmi bouchat a rozmlatí obložky.
V dalším domě, který bychom stavěl, by bylo dřevo
Jaké interiérové dveře?

hodnocení

2x

Ač jsem velký odpůrce papundeklových dveří jakékoliv konstrukce, nějak nevěřím v prohnutí jedním prstem o tři centimetry.

Šel bych rozhodně do masívních dveří. I z obyčejného smrku jsou o několik koňských délek před jakýmkoliv papundeklem.

Udělané u nějakého truhláře přímo na míru. Tam není problém vymyslet si členění přesně podle přání, případně nějaké mořidlo, lak matný, či polomatný. Lesklý rozhodně nedoporučuji.

Takže bych si obešel veškeré truhláře v bližším i trodu větším okolí.

Jen tak na okraj, nech si ukázat kousek jasanu. Nádhera. Hezčí tuzemský dřevo neseženeš. Kupodivu ta cena není tak hrozná, jak si lidé myslí.

hodnocení

Máš pravdu, když slyším masiv, připadám si jak Strýček Skrblík, když mu v očích probleskujou značky dolaru a ozývá se cinkání. Zkusím se někde poptat, ale mám pocit, že to bude nad moje možnosti - bejt to dvoje, troje dveře, tak OK.

Co se týká toho prohnutí - neměřil jsem to, ale tak nějak řádově to bude. Zavěšené na pantech, dole zapřené o palec u nohy a nahoře průhyb jako kráva, nechápu, že nepraskne sklo (a ne, neměl jsem kanady a do Arnolda mám fakt daleko). Byt je pronajatý, jinak bych to snad šel vyfotit.

hodnocení

2x

Pokud mohu radit a aby se vám paK NEUDĚLALO NEVOLNO PRO ZMĚNU Z CENY, tak raději HPL laminát. Ono totiž CPL 0,2 je skoro to samé jako ta fólie - papír. Skla něco jako činčila, pokud zvolíte pískovaná, ta se špatně udržují. Bílá jen pro menší počet čistotných lidí, jinak doporučuji dřevo dezén

hodnocení

Díky za připomínku k materiálu povrchové vrstvy. Ono na tom papíru je vidět prakticky hned, že to nebude ono. Zato CPL už každý výrobce vychvaluje (což je známka, že by to mohlo vydržet aspoň záruku - ne, že bych něco takového záměrně vyhledával ;))

kepler*
hodnocení

0x

S výměrem dveří neporadím, asi bych volil jenom podle estetického hlediska. Ale jinak jsem všechny postradatelné dveře vysadil z pantů a expedoval do vyhnanství na půdu nebo do sklepa. Jsou jen na zlost a obtěžují.

hodnocení

Chápu, dokud jsme byli sami dva, taky jsme dveře potřebovali jen u WC a koupelny. Ve 4 jsou dveře nutností. Právě nutnost doplnit dveře i tam, kde 25 let nebyly, mě žene do výměny všech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]