Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nalepili jsme izolaci a začalo mrznout

Od: despairii odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer mám otázku dnes přes den firma dokončila lepení izolace zateplení polystyrénem ale už ted je tady -1 a má to jít až k -3. Ptal jsem se a prý to nevadí protože přes izolaci se tam chlad vlastně nedostane k tomu lepidlu. To asi chapu ale pak proc se teda pise ze musi byt teplota nejmene tech 5?! Mam strach ze se to znehodnotilo. diky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

4x
Pise se to protoze cementove lepidlo pod 5st.nezraje a pokud premrzne, tak se rozpada. Ale v dobe kdy to delali snad tech 5 (nebo aspon nad nulou) bylo a pokud to neni hola stavba bez oken, tak se tam mraz vazne nedostane. A pokud je to vytapeny barak, muzete byt naprosto v klidu, na fasade pod izolaci bude o dost vic nez 5.
Hlavne pockejte se sterkovanim na lepsi pocasi.
petera*

Nám se to stalo dnes - včera bylo odpoledne kolem 13ti, tak řemeslníci lepili vatu. O pár hodin později teplota klesla asi na dva stupně, a přes noc mrzlo (kolem -2). On ten cement zraje i při nižších teplotách než 5, ale nesmírně pomalu. Tuším že jsem četl, že hydratace cementu teoreticky probíhá až do - 2 v lab. podm, Ale samozřejmě limitem je zamrznutí vody. Také mám strach, aby s tím pak nebyl problém, na druhou stranu co si pamatuji, tak lepení u vaty je prý spíše kvůli rovnání a hlavně jsou stejně hmoždinky.

hodnocení

2x

+5 je minimum pri praci. Ak sa ukonci chemicka reakcia vody a cementovej zlozky v lepidle, potom uz ani mraz nevadi. Mierny mraz by v noci vadit nemal, lebo stena, na ktorej je lepidlo bude vplyvom prestupu tepla z miestnosti nad bodom mrazu, kedze je uz zateplena.

hodnocení

1x

Když změříte teplotu tam, kde je lepidlo, zjistíte, že tam mráz není.

Zbytečně se obáváte, nic se nestane.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]