Nejste přihlášen/a.
Mám dotaz na zpětnou klapku plovoucí do vodorovné polohy k bojleru. Na boku klapky je malý šroub, je to odvzdušnění?
ano buď je to přímo oska, nebo je to její krytka, aby se todalo nějak smontovat...to tazatele nenapadlo? co by jsi tam chtěl odvzdušňovat? Mimochodem jsou i klapky s pružinou, ale také bez...ty se obvykle montují svisle...
Je to na vstupu teplé vody do bojleru do topné spirály a asi se to zavzdušnilo. Šroub tam není, asi se to bude musit vyměnit, protože se to rozmontovat asi nedá, dík za rady.
Kdybys to napsal alespoň jednou nějak normálně a srozumitelně.
Vstup teplé vody do bojleru do topné spirály to je prostě úplná blbost. Navíc se u bojleru nic neodvzdušňuje.
Nemáš fotku, co tě vlastně trápí?
Všem dík za radu, rozchodil jsem to, pustil jsem jen oběhové čerpadlo a netopil a vzduch odešel ven přes otevřenou expazní nádrž. je to kombinovaný bojler a vytápím ho teplou vodou z topení z odbočky od radiatorů. Není tam žádné odvzdušnění, pouze na začátku vedení uzavírací ventil, pak zpětná klapka vodorovná, potom vstup vody do topné spirály pak vývod z bojleru a také uzavírací ventil. Nějak se to zavzdušnilo, radiátory hřály ale klapka to nepustila do bojleru. Asi budu muset na trubku dát odvzdušnění. Jinak nemám foto a mám nohu v gypsu tak bych to nemohl vyfotit. Ještě, že jako venkovan mám i stará dobrá kamna pro jistotu a brutar.
Za nějaký čas budu muset měnit kotel a to už budu mít i expanzní nádrž u kotle tlakovou. Takže to odvzdušnění se musí udělat pro jistotu.
Na klapku jsem se díval a nevím zda to jde odšroubovat nevidím tam spoj. Jinak se mi to zavzdučnilo tak třikrát
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.