Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Jakou byste mi poradily Kotoučovou motorovou pilu na cirkulárku.
Pruměr musí být 60cm a upínací otvor je 3 cm.
Hledám na měkké, ale především i na tvrdé dřevo. Tak aby to ta pila zvládla uřezat. Starý kotouč už mi dosluje a potřebuje vyměnit.
Děkuji všem, kteří mi sem hodí nějaké odkazy. Děkuji.
Netuším, co je kotoučová motorová pila na cirkulárku, ale jestli to má znamenat, že sháníte pilový kotouč na okružní pilu, tak mohu doporučit tzv hannibalku
Máte pravdu, omlouvám se za popis. Nějak jsem ten název zkomolil... =D
V podstatě potřebuji kotoučovou pilu na Cirkulárku. Na řezání dřeva měkkého i tvrdého.
Něco takovéhé jako v tom odkazu. Ještě mrknu na youtube jaký typ zubu zvolit. Co bude nejlepší.
Rozměry staré pily jsem si změřil.
Průměr byl 56 cm (takže potřebuji minimálně 60cm)
Upínací otvor 3 cm.
Kdyz jsem odpovidal nize,nevedel jsem,ze je problem v tech 4 cm a moc to nechapu,ale je to mozne.
Jen upozornuji,ze 600 mm pila se bude brousenim take zmensovat a je mozne,ze vetsi do pily nepujde namontovat.
To mám změřené, pila může mít i větší průměr. Třeba 65 cm. Měřil jsem to na cirkulárce, kolik je tam místa a jaká je torelance. Jak moc může být kotouč široký. Jedina věc, kterou potřebuji je upínací otvor na pilu. Ten musí být cca široký 3 cm. Pokud bude širší (4cm) pila kotouč bude plandat, pokud bude šířka menší (2cm), tak jí nenasadím do otvoru.
V podstatě potřebuji nový kotouč. Starý dosluhuje. 3 zuby se už viditelně lámou. Hrozí jejích vystřelení. a Pila je už značně zbroušena. Teď má průměr 56 cm, ale říkal, že původně musela mít 60 cm, že ty zuby jsou už zkrácené o dost. Že to jde vidět, že už byly několikrát přebroušené.
Navíc jelikož je zub zkrácený, tak mi už tak dobře neřeže silné polena. Pile to trvá než si se dřevem poradí...
No a myslím si, že s novou pilou, ostrou a dlouhým zubem se bude lépe zakusovat do dřeva a bude ho lépé a rychleji řezat..
Jinde pisete,ze pilu brousi odbornik,ale to neni mozne.Odborne nabrousena pila by mela zuby nizsi jen neznatelne,nebo vubec,protoze pri brouseni se zuby prohlubuji a pri rozdilu 30mm na 600mm se vyska zubu prakticky nemeni!
Můžu odpovědět i když nejsem holka?
Jen nějak nevím, co je kotoučová motorová pila na cirkulárku?
Ovšem podle popisu se bude jednat o klasický kotouč. Třeba by stačil ten starý našrankovat a nabrousit.
Pokud si chceš mermomocí koupit nový kotouč, tak třeba tento.
Ať už jste holka, žena, kluk, muž, počítač, robot, terminátor...
tak určitě odpovídat můžete...
Omlouvám se za název. Nějak jsem to zkomolil.
Měl jsem na myslí (vydedukoval jste to správně)
řezný kotouč na cirkulárku pro řezání měkkěho i tvrdého dřeva na menší kousky.
Změřil jsem si průměr staré pily - 56 cm (takže oitřebuji minimálně 60cm)
A upínací otvor byl 3 cm.
Mrknu ještě na youtube na jaký typ zubu mám spíš zvolit.
Děkuji za odkaz. Určitě se mi bude hodit. Přeji hezký vyčer...
Ano, mám to na řezání palivového dříví. Doma mám pily, které jsou už několikrát přebroušené. A ne zrovna už v ideálním stavu, takže řezání s nima přestává být pohodlné a bezpečné.
Z toho důvodu hledám nový řezný kotouč.
Vím jen průměr pily a upinací otvor starého kotouče, ale nevím jestli se mám dívat na délku a nebo tvaru zubu.
Či na jiné parametry? Jako třeba na řeznou rychlost a nebo maximální otáčky nástroje...
Otázku jsem psal v rychlosti, takže si teď uvědomuji, že mohla být specifikována lépe...
Na palivák to opravdu neprožívej. Pilana má tři kotouče průměr 60 cm a liší se, kromě ceny, pouze tloušťkou kotouče. Vzal bych zlatý střed a vyřízeno.
Ta o které mluvím je profesionálně nabroušená zub je ostrý a řeže dobře. Problém je, že s tlustími poleny mu to trvá délé než je uřeže.
Navíc jsem byl upozorněn, že pila má to nejlepší za sebou. Zub už byl hodněkrát přebroušen, a u 3 zubů hrozí, že se za chvilku vylomí, protože jsou tam viditelné trhliny.
Z toho důvodu potřebuji nový kotouč.
Ale nevím na jaké se mám dívat parametry.
Vím jen průměr nynější (56 cm) pily a velikost upínacího otvoru (3 cm)
A potřebuji aby zvládala řezat měkké i tvrdé dřevo.
Jak vite,ze dosluhuje?Je praskly,nebo prohnuty do tvaru misky?Vlni se pri rezani ze strany na stranu?Vylamuji se zuby?
Pokud ne,nic mu neni,jen je potreba ho nabrousit a obnovit rozvod zubu.Brousil jsem i pilove kotouce stare 80 let a byly v poradku.Kotouce se mohou brousit prakticky tak dlouho,dokud nevadi,ze se postupne zmensuje prumer a zuby.
Nepisi o kotoucich se zuby z tvrdokovu!
Nechávám brousit pily profesionálně a byl jsem upozorněn, že pila už neni bezpečná. Má sváry na 3 zubech u kterých reálně hrozí, že pokud zub se zakousne do extra tvrdého dřeva a nebo narazí na suk, tak je tam nebezpečí, že se zub vylomí.
Pilu, pužíval můj děda, po něm můj táta a teď jí používám já.
Pokud bude potřeba zítra Vám pilu vyfotím. Jinak je nabroušená, je ostrá, ale potřebuji pilu s větším zubem na řezání tlustších polen. Zub na pile už je značně zbroušený, protože niní je průměr pily necelých 57 cm, což znamená, že se musel za dobu používání zub zbrousit.
Hledám náhradu. Nevím přesně na jaké parametry se mám dívat při výběru. Potřebuji prostě pilu, která bude mít průměr minimánlně 60cm a upínací otvor 3 cm. Pak potřebuji aby pila zvládla řezání i tvrdého dřeva.
Omlouvám se, že jsem nespecifikoval svoji otázku. Uznávám, že jsem psaní dotazu trochu odbyl.
Pri spravnem brouseni nemuze mit o tri centimetry mensi pila na velikost zubu podstatny vliv.
Pokud ale nekde praska a je dokonce opravovana svarovanim,je treba ji z duvodu bezpecnosti vyradit!
Pánové zpět k otázce. (Omlouvám se za oslovení, pokud je mezi náma i žena... )
Potřebuji novou pilu. Odkazy, které jste mi poslali poslouží tomuto účelu?
Stará pila je profesionálně broušená, má průměr 56 cm a upínací otvor 3 cm.
Potřebuji náhradu. Aby zvládala řezat palivové dřevo z měkkého i tvrdého dřeva...
Ano, kotouče na které máš odkazy bohatě stačí na řezání palivového dřeva všech běžných tvrdostí. Nekupuj vidiový, to na palivák není úplně ono, ale funguje to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.