Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, na chalupě chci v podkroví udělat SDK příčku. Šířka cca 5,5m, výška cca 2,5m, uprostřed dveře šíře 80cm. Podlaha je na dřevěných trámech, které nejsou absolutně tuhé a trochu se při chůzi chvějí. Nebude konstrukce praskat, hlavně nad dveřmi, kde zbude jenom cca 50cm SDK? Uvažuji s konstrukcí z UW a CW 75 + izolace + obostranná SDK tl. 12,5mm, tak aby celá šířka příčky byla 100mm. Trámy jsou cca 220x180, rozpětí 5,5m, vzdálenost od sebe cca 1m. Děkuji za odpověď. Na fotkách je pohled zespodu na trámy a místo, kde by měla být SDK příčka.
Samozřejmě, že to bude praskat, pokud podlahu nezpevníte. Já jsem to řešil snížením stropu v přízemí. Okopal jsem omítku na stropě až na prkna a vložil jsem pak napříč několik trámů, které jsem ke stropu zaklínoval, pak oba konce zazdil a na to jsem dal sádroš. Stropy jsou i tak dostatečně vysoké (2,50m). Nyní se při chůzi nahoře podlaha ani nehne. U vás to ale asi bude problém, pokud je ta první fotka spodní místnost. Je to ale divné, ty trámy se zdají dost vysoké.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.