Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sousedovo dírami zatéká do mé garáže

Od: creepy odpovědí: 14 změna:
Dobrý den,od souseda mi skrz jeho díry teče do garáže.Soused v garáži nebyl X let.Oba máme garáž v osobním vlastnictví.Našel jsem na výpisu z katastru jeho jméno.Snažil sem se ho kontaktovat ale marně.Jak mám teď postupovat dál,kam to nahlásit atd a je vůbec nějaká možnost, že mu nějaký správní orgán nařídí střechu opravit nebo je to pouze na jeho uvážení?Dekuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

1x
vylezte nahoru, zrekognoskujte teren a kupte 2 salamy bitumenu atd.. stejne az ho najdete, tak vam leda rekne co je mu po tom ;)
Clovek casem pochopi, ze nez se na nekoho v zivote spolehat, je lepsi si vetsinu veci rovnou zaridit sam, ikdyby to byly SDK na strop, krkolomne, ale jde to i v jednom cloveku.
creepy
hodnocení

To myslíte takovýhle pás?Nebo klasický asfaltový?
Sousedovo dírami zatéká do mé garáže
joudic*
ja myslel stangli salamu s bitumenovym tmelem, a bud jen tak, nebo kdyz bude stav horsi tak i s platy neceho, klidne i ta paska.. prvni tam musite vylezt a mrknout, co se deje
creepy
hodnocení

Prosimtě jak se stím dělá?Mám zkušenosti jen s Úpou a tekotou u ipou stimhle bitumenem ne.To se jen vymačká na "prasklinu"roztáhne špachtlí a nechá zaschnout?

creepy
hodnocení

Nikdo neporadite jak tohle řešit?

hodnocení

0x
Ja bych to videl písemě vyzvat souseda aby to opravil neb mi vznika jeho nečiností škoda na mém majetku
A pokud nezareaguje budete se snim muset soudit o náhradu škody
Vic by poradil asi náký advokát

hodnocení

0x

Nikdo mu nic nařizovat nebude (pokud by nehrozilo nějaké nebezpečí), to je ryze občanskoprávní záležitost.

Pošlete mu (doporučeně s doručenkou) výzvu, aby zajistil opravu do nějakého rozumného termínu, jinak se svého práva budete domáhat soudní cestou, což mu přinese další zbytečné výdaje. Dál pak podle jeho ne/reakce.

joudic*
a mezitim se mu vysype omitka ze stropu atd, nez soud skonci, tak bude v duchodu a neprodlouzi mu ridicak hhh

Pánovi jde o princip, ne o opravu - v tom případě se holt bude muset soudit *smich*

hodnocení

0x

Nejjednodušší je vyslat na střechu hodinového manžela, Ať koupí opravnou sadu na bitumenové střechy (= pás 5m2) a provede nejnutnější zazáplatování. To vás bude stát nejmenší úsilí , námahu a čas. Poté a to už navíc pak můžete chtít po majiteli výdaje proplatit, ale to asi vzhledem k nečinnosti soudeda je už jenom taková třešnička na dortu.*kafe*

creepy
hodnocení

Takovýhle věci si dělám sám nikdy sem na nic tadnyho manžel nebo co nepotřeboval!Ale tady jde o princip nebudu přeci někomu cizímu něco opravovat a vrazet do toho svoje peníze,je to sakra jeho povinnost udržovat nemovitost tak aby nedocházelo k ujme osob a dalších majetku
anonymni357

Celou dobu jsem si myslel,ze vam tam zateka voda a svete div se,on zateka princip!

zaseja
hodnocení

0x

Pořád jsem nepochopil, jak může jeho střechou zatékat do tvojí garáže, ty máš garáž pod jeho střechou?

Zřejmě je to někde na rozmezí řadových garáží již na sousedovo straně ale voda si někde pod střechou našla cestu, také sme to tak měli i když máme na řadovkách vlnitý eternit tak soused použil jinou velikost vlny při opravě a nám nasledně do garáže teklo a také sme to musely řešit na vlastní náklady a celý spoj obou garáží nechat přeplátovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]