Dobrý den,od souseda mi skrz jeho díry teče do garáže.Soused v garáži nebyl X let.Oba máme garáž v osobním vlastnictví.Našel jsem na výpisu z katastru jeho jméno.Snažil sem se ho kontaktovat ale marně.Jak mám teď postupovat dál,kam to nahlásit atd a je vůbec nějaká možnost, že mu nějaký správní orgán nařídí střechu opravit nebo je to pouze na jeho uvážení?Dekuji
vylezte nahoru, zrekognoskujte teren a kupte 2 salamy bitumenu atd.. stejne az ho najdete, tak vam leda rekne co je mu po tom Clovek casem pochopi, ze nez se na nekoho v zivote spolehat, je lepsi si vetsinu veci rovnou zaridit sam, ikdyby to byly SDK na strop, krkolomne, ale jde to i v jednom cloveku.
creepy
To myslíte takovýhle pás?Nebo klasický asfaltový?
joudic*
ja myslel stangli salamu s bitumenovym tmelem, a bud jen tak, nebo kdyz bude stav horsi tak i s platy neceho, klidne i ta paska.. prvni tam musite vylezt a mrknout, co se deje
creepy
Prosimtě jak se stím dělá?Mám zkušenosti jen s Úpou a tekotou u ipou stimhle bitumenem ne.To se jen vymačká na "prasklinu"roztáhne špachtlí a nechá zaschnout?
Ja bych to videl písemě vyzvat souseda aby to opravil neb mi vznika jeho nečiností škoda na mém majetku A pokud nezareaguje budete se snim muset soudit o náhradu škody Vic by poradil asi náký advokát
Nikdo mu nic nařizovat nebude (pokud by nehrozilo nějaké nebezpečí), to je ryze občanskoprávní záležitost.
Pošlete mu (doporučeně s doručenkou) výzvu, aby zajistil opravu do nějakého rozumného termínu, jinak se svého práva budete domáhat soudní cestou, což mu přinese další zbytečné výdaje. Dál pak podle jeho ne/reakce.
joudic*
a mezitim se mu vysype omitka ze stropu atd, nez soud skonci, tak bude v duchodu a neprodlouzi mu ridicak hhh
Nejjednodušší je vyslat na střechu hodinového manžela, Ať koupí opravnou sadu na bitumenové střechy (= pás 5m2) a provede nejnutnější zazáplatování. To vás bude stát nejmenší úsilí , námahu a čas. Poté a to už navíc pak můžete chtít po majiteli výdaje proplatit, ale to asi vzhledem k nečinnosti soudeda je už jenom taková třešnička na dortu.
creepy
Takovýhle věci si dělám sám nikdy sem na nic tadnyho manžel nebo co nepotřeboval!Ale tady jde o princip nebudu přeci někomu cizímu něco opravovat a vrazet do toho svoje peníze,je to sakra jeho povinnost udržovat nemovitost tak aby nedocházelo k ujme osob a dalších majetku
anonymni357
Celou dobu jsem si myslel,ze vam tam zateka voda a svete div se,on zateka princip!
Zřejmě je to někde na rozmezí řadových garáží již na sousedovo straně ale voda si někde pod střechou našla cestu, také sme to tak měli i když máme na řadovkách vlnitý eternit tak soused použil jinou velikost vlny při opravě a nám nasledně do garáže teklo a také sme to musely řešit na vlastní náklady a celý spoj obou garáží nechat přeplátovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.