Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fasáda na kotovici

Od: kubatol odpovědí: 2 změna:
Dobrý den
Potřebuji radu. Chystám se zateplit dům s kotovice a na něm přizděny itong. Kotovice je suchá. Je mi jasné asi budu muset okopat starou omytku a nahodit znovu maltou, a až na Maltu teprve zateplit. Jaký by jste prosím zvolily postup a materiály.? Děkuji předem za rady.

Fasáda na kotovici

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jo,Staří fachmani již nejsou a mladší,byť důchodci či předdůchodoví zedníci toto neví.Žel v době kdy jsem se učil jsem odpo na toto nepotřeboval,ale dnes po 41 roku jsem dostal několik dotazů a zedníků starších o 10-20 let ,a ti ví stejné kulové jako já.žel škola nám o tomto nic neřekla .Od jaký druh malty je nejlepší na fasádu na kotovici až po Váš dotaz-Nevím na Váš dotaz odpovědět. na ten předchozí bych odpověděl,ale technologii (hliněná omítka) dnes už nikdo nezná a další ( vápenná omítka) nwn jak je dobrá.

Jinak na Váš dotaz-pokud stará fasáda ,omítka, drží tak proč ji sundávat? Zbytečnost ,a pokud byste to celé okopal ,pak je zase zbytečné nově ohazovat! Jen ještě postřeh-i když s Vám zdá,že máte sucho,po zateplení to pravda být nemusí, tedy pokud nemáte dodatečně udělanou vodorovnou hydroizolaci!

hodnocení

0x

Na vepřovice bych připevnil rabitz pletivo a omítnul vápenocementovou maltou. Na to pak kontaktní zateplovací systém. Předpokladem je suché zdivo a 100% stav hydroizolací

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]