Nejste přihlášen/a.
Co znamená, když je ve smlouvě na odběr elektřiny hodnota jističe 16A v OM, rezervovaný příkon. Přestěhovala jsem se, mám úplně stejné spotřebiče i se stejným provozem jako v minulém bytě a přesto mám vyšší spotřebu. Co může být příčinou?
To co píšeš si vzájemně odporuje.
Máš úplně stejné spotřebiče i se stejným provozem, tak musíš mít i stejnou spotřebu.
Při vyšší spotřebě to znamená, že jsou připojené ještě další spotřebiče, o kterých nevíš a které taky spotřebovávají elektřinu.
Co znamená zkratka OM netuším. Normálně by měla být zkratka někde ve smlouve vysvětlena. Pokud to nenajdeš, tak musíš volat druhé smluvní straně a zeptat se na význam zkratky.
No, navíc jsou tu jen LED svítidla v podhledovém stropu, ale ty by asi měli brát méně? Jistič nyní mám jen 16A, v minulém bytě jsem měla 3 různé. Asi si nechám zkontrolovat elektroměr. Lze to?
Nelze vyloučit možnost, že je tam nějak chybně zapojena elektřina a přes Váš elektroměr "teče " proud někoho jiného. Mně se stalo, že jeden příbuzný byl před 4 lety dlouhodobě v léčebně (celé měsíce). Za tu dobu vůbec nebyl doma. Bydlel v bytovém domě. Veškeré spotřebiče v jeho bytě byly vypnuté a v bytě prokazatelně nikdo nepobýval, přesto po několika měsících byl stav spotřeby elektroměru o přibližně 50 kWh větší.
Asi by nebylo špatné nemluvit výrazově méně a více, ale uvézt rovnou spotřebu pro porovnání kWh... Ono taky třeba mohl ten elektroměr v tom minulém bytě být vadný. Neboť, pokud "jsem používala celé léto klimatizaci naplno", tak klimatizace má spotřebu jako Las Vegas...Kdyby jela pořád při normálním tarifu, tak se budou u toho taky protáčet oči...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.