Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zaizolovat střechu?

Od: petrsetek odpovědí: 4 změna:

Dobrý den.Potřeboval bych poradit s izolací rovné střechy. Na střeše máme jako finální vrstvu PUR pěnu opatřenou ochranným nátěrem,ale za 13 let značně vyžilým. Příležitostně přetírám Sanakrylem,ale balením 25kg,které stojí ke 3000,-Kč vždy natřu, při dodržení alespoň 2mm vrstvy, jen zlomek plochy. Mám pocit,že mě střecha finančně zruinuje.Mám v plánu na střechu položit modifikovaný pás,nevařit pás na PUR pěnu,asi bych ji seškvařil,ale jen překrývající se části a v krajích zasunout pod oplechování. Pěnu odstraňovat nechci,je vcelku dobrém stavu,slušně izoluje a hlavně by to byla děsná práce. Je to dobrý nápad s tou lepenkou? Nebo zvolit jiný nátěr? Ptal jsem se i pokrývačů,ale nikdo neporadil. Moc děkuju za jakoukoli radu nebo nápad. Hezký den všem.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já nevím nic o konstrukci Vaší střechy a izolaci, ale zkusil jste poptat střešní fóliie Fatrafol 810 a podobné?

hodnocení

2x

Tak nedělejte blbosti, kupujte za 2500kč/25kg a hlavně to aplikujte jako ochranný nátěr se spotřebou čtvrtinovou až poloviční. Proč aplikujete znovu 2kg/m2 jako nový hydroizolační povlak, když děláte jen údržbu? Lze to dělat s náklady 50-100 Kč/m2, což je levnější než hydroizolační pás modifikovaný SBS

petrsetek
hodnocení

0x

Děkuju za radu. Kouknu na to.

petrsetek
hodnocení

0x

Problém je v tom,že za tu dobu původní ochranný nátěr téměř zmizel,místama už kouká pěna,a já záplatuju každý rok 4 až 5 kýblema nátěru.Chtělo by to víc,ale při těch cenách... Měl jsem na mysli ochránit vrstvu pěny nějakým trvanlivějším způsobem.Ale máte pravdu,že takhle je to jednodušší.Děkuju.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]