Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Seřízení výsuvu dvířek

Od: berger® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

nevíte někdo,jak se seřizuje tento výsuv? Při zavírání netlumí a třískne. Vedlejší skříňka funguje, takže i tady by to mělo jít, jenže já tam žádný šroubek při "otevřeno" prostě nevidím, Při "zavřeno" se tam nevejdu.*smich*. Vymontovat se mi to nechce, je to z Ikey a bojím se samodestrukce...

doplněno 31.03.21 20:04:

Chlapi, dík za snahu. Ten šroub tam opravdu je. Na tom kování od bluma se to seřizuje podle obrázku Sollika. Na tom paskvilu, co jsem fotil já, je ten šroub otočený o devadesát stupňů, je svisle,hlavičkou dolů. Zespoda v tom plechu žádný otvor na šroubovák není. Ten šroub má drážky vybroušené až do boku hlavičky, jediná možnost tím točit je hřebík zboku a po čtvrt otáčky. Strašný opruz a efekt žádný...*zed*. Zítra zkusím jeden ten výsuv přehodit z vedlejší skříňky a pokud se to nějak projeví, doporučím majiteli koupi nového kování...

Seřízení výsuvu dvířek

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sollik*
hodnocení

2x

Vypadá to hodně podobně jako Blum co jsem montoval do kuchyně. Ale už si za Boha nevzpomenu co to bylo za řadu - název. A fakturu asi nedohledám.

Zkuste mrknout na jejich stránky a něco dohledat podle čísel z fotky ...

Seřízení výsuvu dvířek #2
hodnocení

Sollik, podle Vaší fotky a videa na YT by to mělo jít v pravém spodním rohu, jenže já tam šroub nevidím,ani u Vás, ani u mne. Zítra to prozkoumám, jestli tam nedali záslepku...

31.03.21 10:41
Je tam. U oboch. Ale tym sa podla mna nastavuje primarne pritlak podla vahy dvierok, aby dvierka drzali v zvislej polohe. Uz som sa v tom nejaku dobu nevrtal a domov som to nedaval, tak to tlmenie mozno pojde ruka v ruke s tymto.

hodnocení

2x

Seřizovací šrouby by měly být na tom ocelovém pákovém mechanismu zdola. Pokud to celou dobu fungovalo a nyní ne, je to patrně na vyhození a výměnu. Je potřeba koupit takový Aventos, který hmotnostně odpovídá dvířkám.

Ale tady to vypadá u tohoto typu, že se vyvážení seřizuje v tom prolisu v pravém dolním rohu pod těmi trojprolisy. šroubovákem otočit šroub vevnitř

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]