Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, před několika lety jsme koupili někde ve slevě dětský šicí stroj a posléze zjistili, že se na tom fakt šít nedá. Jelikož vnučka je velmi šikovná, tak bychom jí chtěli koupit nějaký lepší. Nemáte, prosím někdo s tímto zkušenost? Děkuji za odpovědi.
Můj postoj k hračkám. 95% nevhodná konstrukce. Například koupit luk v hračkárně je blbost. Ve sportovní speciálce dětský luk je jen o 200 Kč dražší, ale už 5 let jej užívají vnučky bez problému. Obdobně to bude se šicím strojem. Koupit pro dospělé. Naše 6 letá vnučka šije na starém Veritas, jen přistavena vhodná židle. Obdobně vnuci s nářadím, používají pod dohledem moje pro dospělé (vrtačka, el. šroubovák, malá pilka).
Existují i staré (mechanické) šicí stroje s ručním pohonem (otáčí se klikou). Myslím, že je to pro dítě vhodné - stroj nešije tak rychle, nehrozí prošití prstů apod. Zároveň se člověk naučí pečlivě šít. Podle mě by takovou kličku šlo přimontovat i na klasický šlapací stroj (s tím, že by se deaktivoval nožní pohon sundáním řemene). Já jsem se také učila šít podobným způsobem - na šlapacím stroji, ale kolečko (bohužel bez kliky) jsem otáčela rukou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.