Nejste přihlášen/a.
Nemá někdo zkušenost s kvalitou ručníků? Je jich na trhu mnoho a všechny jsou 100% kvalitní ! Zajímala by mě kvalita - z jakého materiálu jsou a také cena. Ta se pohybuje od 60 - 600 Kč. Jaké máte zkušenosti - poraďte ! Děkuji. Josef Švejk.
Kvalitní ručník by měl mít gramáž minimálně 450 g/m2.
Kvalitní ručník a osuška musí mít dostatečnou gramáž, která se pohybuje v rozmezí od 450 do 550 g/m2. Jakmile najdete v informacích o výrobku nebo na štítku nižší číslo, z ručníku bude brzy hadr. Navíc neušetříte, protože nízká cena bude vyvážena nízkou životností. Výrobce gramáž však uvádět nemusí. Pokud si za svým kvalitním výrobkem stojí, určitě to udělá. Produkty bez udané gramáže nebudou stát za nic.
Lehké ručníky a osušky – 250 – 350 g/m2 – hodí se jako pracovní
Střední ručníky a osušky – 350 – 450 g/m2 – na cestu do tělocvičny i fitka
Těžké ručníky a osušky – 450 – 550 g/m2 – do koupelny i na pláž
Velmi těžké ručníky a osušky – nad 550 g/m2 – luxusní, ale déle schnou
Z ručníků jsem hodně nešťastná. Nakoupila jsem si kvalitní od několika výrobců a po několikerém vyprání jsou tak tvrdé, že se bojím, že je zlomím jako smirkový papír. Vůbec si s tím nevím rady. Změna prášku, aviváž, ocet, máchání navíc a prd prd, slavná soude. Sušičku se mi skrzevá ručníků kupovat rozhodně nechce.
Často za to může tvrdá voda, pokud nemáte to štěstí, že byste měli vodu povrchovou, která je měkká. Nám to opravdu vyřešila sušička. Někdo i ručníky žehlí, lehce změknou, ale paráda to pořád není... myslím, že to nemá jednoduché řešení. Doma jsme mívali také tvrdí ručníky i s vodou z Koryčanské přehrady, která byla určitě měkká.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.