Trvalo mi asi 2 minuty, než jsem pomocí vyhledávače našel firmu a přečetl jsem, o co jde. Jedná se o realitní kancelář. Vypracují odhad zdarma, a přitom pomocí "odborné" analýzy milého zničeného pozůstalého informují, hestli se vyplatí děděná nemovitost prodat nebo pronajmout. Jistě na prodej nebo pronájem dědic kývnout nemusí, ale když na něj v té realitce byli tak hodní... Asi mi nevadí, že se snaží předejít konkurenci tím, že nabídkou služeb zdarma (které by jinak ovšem v případě realizace smlouvy o prodeji či pronájmu stejně provedli) vědí o nové potenciálně prodejné nemovitosti jako první, spíše mi vadí etická strana věci, tedy maskování získaní klienta za charitu a bezplatnou pomoc pozůstalým. Ale každého věc, jak se rozhodne.
No, možná, že ta realitka pomůže někomu, kdo nechce dědictví řešit, ale na mne působí jako hyeny > vnímám to jako zneužití období smutku, kdy pozůstalí bývají jakoby "ochromeni" (proto nechtějí řešit) a snáze si nechají "vnutit" nevýhodné smlouvy.
Poznámka: I na mne otázka působí spíše jako reklama, snaha získat webu návštěvníky.
doplněno 29.03.21 20:41:
Paní Jarmilo,
lidé, kteří se o něco zajímají, obvykle svůj dotaz formulují jinak. Pokud sem někdo "hodí" prakticky jen odkaz, bývá to ve většině případů reklama.
To bychom měli poznámku. Vlastní odpověď (na tu nereagujete) se Vás také dotkla?
jarmilat
Je mi líto, jestli vám to připadá, jako reklama. Na tuto stránku mě přivedl přítel, sám mi poradit neuměl. Ne každý, kdo něco podobného hledá, je podvodník. Trochu se mě to dotklo, ale chápu to. Jen neumím uvažovat podobné. ..ale děkuji. Každá zkušenost je cenná.
Umřel mi kamarád a odkázal mi být. Nabízejí zdarma odhad pro notáře a nevím, jestli v tom není nějaké,ale. Nikdy jsem nic nededila a nic nedostala zadarmo, tak jsem asi opatrná.
gazda*
Firmu neznám. Ale jak je něco "zadarmo", tak je to vždy podezřelé!
Jsou lidé, kteří mají nějakou víru a chtějí pomáhat zadarmo. Ale i tito potřebují jíst a bydlet. Firma, která by pomáhala zdarma, ta prostě neexistuje. Většina z nich pak na stránkách podmínek upřesnění uvádí. Sice zdarma nacení, ale po určení vlastnictví soudem majetek přechází do vlastnictví firmy, pokud nezaplatite,...
Pokud si seženete odhadce sama, sice Vás to bude stát několik málo tisíc, ovšem s ohledem na cenu bytu je to zanedbatelná položka. A budete mít klid. Firmu si hodnotit nedovolím, protože ji neznám, ale charita to asi nebude.
Můj problém je ten, že se v těhle věcech vůbec nevyznám. Můj kamarát mě v závěti ustanovil dědičkou bytu a někdo mě upozornil, že až půjdu k notáři, musím mít odhad. Tak jsem hledala a našla tuhle firmu. Byt rozhodně nechci prodat, protože toho jinak moc nemám. Jsem tedy jen opatrná.. Promiťe...netuším jak se pokládají správně otázky, když hledám odpovědi. ( nevím, jak se správně na lopatě sedí...) zatím jsem to nikdy nepotřebovala, ale díky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.