Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Renovace bytových dveří

Od: babkazov® odpovědí: 17 změna:

Bydlím v bytě z 50tých let. Dveře, 2x cca 90cm, 2x cca 70cm se sklem v 1/4, jsou atypické a vyměnit je, to by znamenalo vyměnit i futra. A do toho se mi vůbec nechce. Čtu však, že existují firmy, které dveře odvezou a zrenovují. Máte někdo zkušenost? Mám je nechat natřít, potáhnout fólií nebo je ještě nějaká jiná technika? Máte zkušenost a radu?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Znám firmu, která dokáže vyrobit repliku prakticky jakýchkoliv dveří. Mně už dělali patery bytové dveře v domě z roku 1932, k nerozeznání od originálu (tedy i s futrama, ale to není podstatné). Firma je ovšem poněkud dražší a vzhledem k zájmu o jejich práci má i delší termíny. Mají sice radši větší zakázky, ale snad by se s nimi dalo domluvit.

Kontakt můžu v případě zájmu poslat do soukromé pošty.

doplněno 28.03.21 10:50:

V tom případě dobrého lakýrníka. Ale dobře vybírat, pár profesionálních "takylakýrníků" už jsem vyhodil.

hodnocení

Děkuji za nabídku, ale vzhledem k tomu, že jsou nezničené a z tvrdého dřeva, ráda bych si je nechala, jen bych chtěla, aby se tvářily nově.

Pokud to jsou zachovalé dveře z tvrdého dřeva, tak je skoro zvěrstvo nechat je potáhnout fólií. Tedy pokud to není buk.

Ale nějaký dubový, či jasanový bych nepotahoval.

Fotka by nebyla?

hodnocení

2x

Prosklenné dveře se zalištovaným prosklením bych doporučil vytmelit,vybrousit a natřít.

hodnocení

2x

Potahoval jsem dveře fólií, kterou jsem koupil tuším v OBI, nebo Hornbachu. Už je to několik let, tak nevím přesně. Je to fólie určená pro tento účel a je přímo ve velikosti pro daný rozměr dveří. V mém případě je bílá, v dekoru dřeva a je to struktura bříza. Povrch dřevo skutečně připomíná, povrch působí plasticky. Bylo to samostatně, zabaleno ve fólii pro každé dveře zvlášť. Na jednu stranu dveří byla cena kolem čtyř stovek. Existují i fólie v metráži, ale je potřeba vybírat kvalitní s dobrým lepidlem. Ta moje má označení Alkor - Deco Design. Chce to trochu fortel, přijít na to, jak udělat záhyby, rohy a falce, aby pak byl dojem dokonalý. Demontovat kliky a štítky. Ideální je sundat lišty okolo skel a fólii pak vyříznout po nalepení. Pak dát lišty zpět. Ale také se stalo, že lišty nebylo možné sejmout bez poškození, tak jsem si pohrál a fólii jsem obříznul kolem lišty. Musí se to udělat přesně, aby nebyl okraj vidět. Nyní při běžném pohledu na dveře, nepoznáte, že to je fólie.

hodnocení

No jo, vy ale zapomínáte, že vy jste šikovný chlap a já dost nepohyblivá babka. Kdysi bych se do toho s chutí pustila, ale jsem už ve věku, kdy jsem ráda, že je umyju. :-D

To mi připomělo, že jsem si kdysi nechal upravit a potáhnout fólií běžné prosklené panelákové dveře (z každé strany jiná barva). Cenu si už nepamatuju, ale úplně levné to nebylo. Je to už nějakých 20 let a dodnes O.K. Možná už ta firma existovat nebude, ale pokusím se na ní najít kontakt.

Renovace bytových dveří
hodnocení

Jojo, něco takového by se mi líbilo. Myslím, že na netu najdu něco i v Ostravě nebo v okolí. Jen přemýšlím co mám chtít. Na vyšší cenu jsem připravená, počítám s ní.

V Ostravě a okolí google.com/... poptejte a asi vyberete...

joudic*
hodnocení

2x
stary lak se opali, vybrousi, zakytuje, pretmeli sterely kyt z oken, dodelaji poskozene ornamenty a casti, prelakuje a jsou jak nove, jako mladoch jsem si tak privydelaval se starymi, az umeleckymi vchodovymi dvermi domu.. buhvi ale kolik za to dnes budou chtit
hodnocení

Prima prima, děkuji. ;)

Jo jo, to je přesně popsaný postup pro starou paní, která je (jak sama píše) ráda, že se ještě dokáže sama umýt *smich2*

joudic*
to byl popis praci, ktere udela nekdo jiny, ktery jsem napsal, aby mela predstavu, kolik to bude stat.. dost

jirib
Dneska...?
Naložit,odvést,složit...dveře zrenovovat,naložit,přivést,nasadit...
Na firmu...? 5000,- za kus.
29.03.21 15:49
hodnocení

*plac**plac**plac*

Záleží, jak ty dveře momentálně vypadají, ale těch 5 tisíc bude naprostý minimum, spíše to bude o dost více.

Třeba cena renovace oken se rovná ceně nových oken.

hodnocení

Dobrá tedy, smířím se s osudem. Vyléčím kolena, jak je mám pro každou korunu provrtaná a nachystám konto.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]