Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Myslím, že mi postačí výška plotu 150 cm. K tomu zřejmě sloupky 150+20 cm,? Mám představu, že bych koupil díly ztraceného bednění a plotové tyče do nich zabetonoval u baráku. Ty bych pak převezl na zahradu a jednoduše zakopal do hlíny. Poněkud ale nevěřím, že mi ty tyče v mokrém betonu časem neuhnijí.? No a jak s tím 50 m plotem? Hodit na zem, rozvinout a postupně přidrátovat? A jaká rozteč mezi tyčemi?
Děkuji velmi za rady.
Ne ,ne. Vykopat nebo vyvrtat zemním vrtákem jamky v rozteči cca 2,5m. Zabetonovat sloupky 180cm tzv sloupkobetonem, nebo si umíchat doma v míchačce.. V rozích parcely udělat vzpěry, po cca 50 m opět vzpěry, nahoru sloupku krytky. Pak Nahoře,uprostřed a dole vypínací drát a teprve pak pletivo zavěsit za horní vypínací drát vpletením horní řady. Pak postupně napínat a přivazovat vázacím drátem ke sloupkům. Spodní řadu opět veplést na spodní vypínací drát
Ty stojky plotu neuhnijí, ale zkorodují ale ne v betonu ale těsně nad ním-proto se doporučuje na vršek dát pokličku aby se ve sloupku nedržela voda.
Jinak jsou na toto i prefabrikované patky: geoserver.cz/... nebo se dá použít i toto: pro-doma.cz/...
ale stejně bych je zapustil do betonu !
Jinak není co dodat k předchozí radě.je na 1
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.