Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Takový barevný flek v konvici

Od: rychlokonvice odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, vyčistil jsem konvici rychlovarnou tak ze jsem nalil asi litr vody a asi 3 deci octa, normálně pustil konvici a vodu vylil, vypláchl a tam kde byl vodní kamen se udělal takový barevný film! Proč se to udělalo a jak to odstranit, nebo je konvice v háji? Díky za pomoc

Takový barevný flek v konvici

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Fotka není, takže jen tipuji. Topné těleso je pláštěné nerezovou trubičkou, vodní kámen v určitých místech zabraňoval dobrému přenosu tepla na vodu, proto se ona nerezová trubička v těch místech přehřála, proto ty barevné změny. Nicméně pokud konev funguje, nepodléhal bych panice a normálně ji používal.

rychlokonvice
hodnocení

Dekuji za odpověď, fotku jsem doplnil. Je to i na těch stranách hlavně ve výšce 0,5l

rychlokonvice
hodnocení

Fotku jsem doplnil

ladis*
hodnocení

0x

Nic tomu není, pod barevným kolečkem je spirála, jak jste odstranil vodní kámen, tak to jen vyniklo.

rychlokonvice
hodnocení

Ano, ale je to cele i po stranách, kouknete hlavně u 0,5l

ladis*

Ničemu to nevadí. Pokud je to nerez, mělo by to být zdravotně nezávadné.

to je ostatně i ten vodní kámen, nic se nestane, když ho vypijete, naopak.

hodnocení

0x

"...nebo je konvice v háji?"

Konvici "v háji" si představuji tak, že buď nehřeje, nevypíná, nebo teče. Tohle je jen bezvýznamná kosmetická vada (navíc uvnitř, takže v podstatě neviditelná), která funkci konvice ani Vaše zdraví nijak neomezuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]