Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zimní období končí a já nevím, jak vypnout vafky. Mám dvoje. Jedny s ovládáním zepředu, vpravo, kolečko se ptupnicí, dole zrcátko s plamínkem, novější typ. Druhé horní ovládání, kolečko se stupnicí, jiskra a kolečko s větším plamínkem, menším plamínkem a tečkou. Prosím o radu, jak vafky vypnout přes léto. Děkuji.
Kolečko otočit na nulu (puntík), prostě nadoraz doprava "utáhnout" a zavřít přívod plynu před vafkami.
Zima a chlad ještě nekončí. Nevypínej ještě nic. Kolečkem otoč co nejvíce doprava a nechej hořet pouze věčný plamínek. To ti díru do peněřženky určitě neudělá. Až budeš kamna odstavovat, stiskni bílé tlačítko a zavři kohoutem přívod plynu.
Dobrý den, chtěla bych nechat vafky přes léto na režim "věčný plamínek". Nejsem si jistá značkou na kolečku na kterou mám kolečko nastavit.mám vafky s ovládacím kolečkem 1-8, plus poloha hvězdička a bílý puntík. Je věčný plamínek hvězdička - poslední poloha kolečka před bílým puntíkem, který je poloha pro zavření.
Děkuji za radu.
Ideálně dát fotku, nějaké kolečko mají snad všechny vawky.
Nedoporučuju odstavovat jen zavřením plynu, plamínek vycucne plyn z plyn. ventilu a pak je problém s nahozením
Děkuji za radu. Díky radám z poradny jsem kamna vypla i v neděli večer, když nečekaně sama zhasla a přestala topit.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat - zda na léto wawky úplně vypnout nebo nechat běžet věčný plamínek?
Která značka na kolečku se stupnicí 1-8 plus hvězdička a puntík odpovídá poloze věčného plamínku? Domnívám se, že hvězdička, ale nikde jsem to nenašla. Osobně bych ráda nechala běžet věčný plamínek, zatím mi to jede min. na 1, případně přidávám, ale až se oteplí, chtěla bych nechat věčný plamínek.
V případě úplného vypnutí je správné otočit kolečkem do polohy puntík a zavřít přívod plynu?
Děkuji za rady.
Hvězdička - věčný plamínek, kolečko vypnuto. Spotřeba není natolik velká aby bylo nutné vypínat, jsou argumenty (zvlášť u starších co se hůř najíždějí) pro i proti vypínání
Plamínek pouze v topné sezóně! Když netopíš, je to zbytečný plýtvání...
prostě zavří přívod a neřeš knoflík anebo si najdi návod na internetu. Když napíšeš přesný typ, možná ten závod mám tady v tabletu.
Zavřít přívod plynu a neřešit . koledujete si na podzimní problém , plamínek si vycucne věechen plyn od ventilu po trysku, na podzim bude dotaz " proč nejde zapálit"
Díky za radu, mám to v úmyslu, protože si kamna trochu dělají, co chtějí a já bych raději měla jistotu, že jsou v pořádku a jak s nimi zacházet. Na podzim mi je technik nahodil sirkou, protože to jinak nechtělo hořet, ale teď zhasly samy, tak je soused vypnul podle rad z poradny a uzavřel přívod plynu před topením.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.