Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nitě/dratvy odolné povětrnosti

Od: fiam® odpovědí: 4 změna:

Objevil se mi na bazénu takový nešvar. Krycí kopuli (vlastní výroba) jsem pokryl fólii, přilepil ji těma oboustrannýma stavebníma páskama, které ale sluncem povolovaly, tak jsem to ručně sešil takovou dratvou, co jsem koupil v záhradkářsví. No a v zimě mi tu nit zničil mráz, led, větrem a tíhou námrazy se to opět odlepilo. Tu fólii není jednoduché lepit, je mastná či co a nic na tom nedrží. Svařovat ji neumím, tak mi hodně pomohlo to sešití, akorát ta zima a asi i UV záření mi udělalo škrt přes rozpočet. nevíte o nějaké, nejlépe hrubé a silné, dratvě, nebo nitě, co by vydržela venku na slunci a mrazu? Rybářských vlasců se obávám práve z důvodu UV záření, vůči kterému jsou plasty všeobecně málo odolné...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Sedlářská niť z nylonu, voskovaná

pethardware.com/...

Nitě/dratvy odolné povětrnosti
asd1

Nylon na slunci dlouho nevydrží, lepší je polyester. Viz výroba sítí na hřiště.

hodnocení

0x

Zkuste odtajnit typ folie, výrobce...skoro "na vše" je lepidlo, které drží...a taky popište, jak to máte zhotovené, sešité. S obrázky...aby šlo radit i s tou dratví...

hodnocení

Nebylo v úmyslu cokoliv tajit, omlouvám se. Fóĺie je kašírovaná z firmy Svitap a fakt je na ní problém cokoli nalepit. Použil jsem tu pásku ze stavebnin, co se používá k přilepení parotěsných fólií pod střešní krytinu - je černá jako smůla navinutá na mastném papíru a jediná, co jakž-takž drží i tuto fólii. Konstrukce je z ohýbaných jaklu 20x10mm a spoje fólie jsou vždy na těch jaklech. Šít jsem musel z jedné strany křivou sedlářskou jehlou do podoby ozubení - propíchnutím shora a hned i zezdola o pět cm dále, pak ponad jakl a znova to samé. Na sluníčku je jenom 1/3 nitě a právě tam mi to mráz potrhal. V podstatě ty švy jenom odlehčují tahu těch fólií od sklouznutí z těch lepících pásek (oboustranných). Drželo to celé léto i ve vichrech a až když přišli mrazy a námraza zatížila fólii, tak se to začalo škubat. Už jsem koupil sedlářskou dratvu voskovanou a opět šešil. Lépe se s tou voskovanou dělalo - hezky v dírkách klouzala oproti té nevoskované původní. Dírky se mrazem nepotrhaly, jenom ty nitě nějak styřely. Uvidím, co udělají tyhle voskované jak v létě na sluníčku tak v zimě v mrazech. Zakrytí bazénu mi slouží už čtvrtým rokem.

Nitě/dratvy odolné povětrnosti #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]