Dobrý den mám problém odstěhoval jsem se z bytu předčasně nebo to tam bylo už neúnosné majitel tvrdí že má luxusně nadstandardní byty první dva roky bylo všechno ok nedoplacel jsem majitel mi pořád slyboval že mi do 1 plus 1 dá dveře mezi spacím prostorem a kuchyní nic se nedělo sliby chyby musel jsem abnormálně používat odsávání v kuchyni občas z něj spadla voda do jídla takže jsem ho vyhodil majitel řekl že je špatně zdrejme spetna záklopka a že bourat stěnu nebude když byla pouštěna digestoř vzduch co nasála šel vypínací zpět do bytu nikdy u mě nebyl revizor na kotel třetí rok jsme tam byly ve dvouch donesl mi nedoplatek 3500 Kč na papíru že školního sešitů říkám ok jsme tu dva tak je potřeba připlatit čtvrtý rok jelikož byl být postaveny že každá stěna byla jiný materiál začal majitel který měl svůj dům parkovat 4 kolky v nájemním domě když sem přišel z 12 hodinové směny a usl jsem on si přišel pro čtyřkolku a jel průjezdem hluk to byla šílenost vemte si že když sem slyšel co říkají sousedé mezi sebou jako by byly vedle mě a někdo zaturuje čtyřkolku bezohledný člověk když mi posla čtvrtý rok když jsem byl sám v bytě nedoplatek za energie 8000 Kč byla to poslední kapka v moři už mě nebavilo po každém vaření prát věci od smradu že smažení atd už mě nebavily tyhle budícky rachotem napsal jsem mu SMs že toho už je moc že hned tenhle měsíc jdu příč když jsem odešel začal říkat že musím platit 3 měsíce pak mi řekl že mu mám doplatit za 4 roky internet zeptá jsem 4 roky platil míň než jsem měl o 100 korun řekl jsem mu že když nedokáže spočítat kolik mu dávám peněz 4 roky nevěřím že má dobré energie dal jsem mu jasný nesouhlas z tím co mi dal a spočítal každý rok jsem dostával novou smlouvu a on nedělal žádnou kontrolu když mi volal že chce peníze řekl jsem mu že mu dám část dal jsem mu 8600 u bankomatu říkám dejte mi doklad nebo SMS že jste vzal peníze nic s úsměvem sedl do auta řekl jo pošlu a nic jsem nedostal volal znovu říkám dejte mi finální celkovou částku odečtěte od toho kauci a domluvíme se na částech splácení a dodejte mi k tomu ty podklady za internet a energie k mojí kontrole okamžitě začal že zneho dělám zlode že jako by se on chtěl obohacovat na mě že když to chci takhle tak to budeme řešit na jiné úrovni do dneska mi nebyl schopný dát nic chtěl i opravit podlahu kde mim rodičům řekl že nám dá vzorek podlahy aby jsme ho mohly koupit že ho má snad doma vysral se na to místo toho mi napsal že když to okamžitě nedám všechno dohromady že mě dá k rozhodčímu a to mi v covidove době přišel dát smlouvu kde mi zvisuje nájem a že mi ji zapomel dát od prvního že mu mám doplatit 2 měsíce rozdil
Takze si to shrneme. Majitel je zrejme vychcany, a ty vsechno resis naprosto blbe a tim mu jeste nahravas. Poradit chces jako s cim?
lukastexl
Vždy mi řekne jo já vám to dám není problém čekám několik dní nic zavolá kde má peníze a kdy hodlám platit
lukastexl
25.03.21 23:49doplnit odpověď Ano byl to můj první byt a on mi nechce dát žádný podklad a není schopný mi nic pořádně dodat jen chce přijímat peníze a nevím co je rozhodčí to mě zavřou za to Zdroj: poradte.cz/...
Jste blbec, co na to říct. Proč dáváte někomu tolik peněz je tak bez dokladu? Co je psáno, to je dáno. Co není písemně, neexistuje. Odmítá podepsat převzetí peněz? Tak mu je nedávejte. Jedině převodem na účet. Zpětné zvýšení nájmu je nesmysl. Prostě s tím nesouhlaste. Písemně samozřejmě. Vše písemně. A vše podle nájemní smlouvy + podle zákona. Nemůže vám jen tak rupnout v bedně a nemůžete jen tak prohlásit, že odejdete. Musíte se řídit zákonnými lhůtami a zákonnými důvody pro ukončení nájmu. A ještě jednou - co nemáte písemně, to neexistuje.
1) posli mi najemni smlouvu a uvidime, co se s tim da delat. Pokud ti nedodal rocni vyuctovani, tak mu muzes vyuctovat za posledni tri roky i statisice apod. Pokud ale jsi vyuctovani dostal a nepodal jsi pisemne namitky do 30 dnu tak mas smulu.
2) "nikdy u mě nebyl revizor na kotel"tak to bych si radeji nechal pro sebe, jednak neexistuje zakonna povinost majitele revidovat kotel, povinnost kontroly ma ten, na koho je smlouva a povinnost opravy ma najemce viz zakonyprolidi.cz/...
Ano byl to můj první byt a on mi nechce dát žádný podklad a není schopný mi nic pořádně dodat jen chce přijímat peníze a nevím co je rozhodčí to mě zavřou za to
ladis*
Do blazince...
"byl sám v bytě nedoplatek za energie 8000 Kč"
Je nepodstatné kolik Vás v bytě bylo, za teplo čím méně lidí tím víc protopíš ALE:
nicméně, vyúčtování ti on doručil a tys s ním souhlasil a zaplatil, nepodal jsi námitky.
pokud by ti ho nedoručil, nechtěl by vrátit přeplatky, tak bychom z něj dostali statisíce za 3 roky zpět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.