Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nazev dilu - 90 stupnu uchyceni na osu

Od: azor odpovědí: 9 změna:

Zdravim,

potreboval bych jeden dil k motoru, poradil by nekdo jmeno tohoto dilu :?

Klidne i kde se to da koupit - ale to neni uplne nutne - podle jmena uz se snad chytnu :)

Dekuji

Nazev dilu - 90 stupnu uchyceni na osu

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Měla by to být klika.

azor
hodnocení

dik to by mohlo, zni rozumne - nicmene i tak nejsem schopen googlit ;( na slovo klika pochopitelne dostavam uplne jine kliky ;( :D :D

hodnocení

0x

Začněte googlit pořádně! Na štítku od motoru máte typ a pak potřebujete náhradní díly nebo schema dílů, katalog dílů a pod.

azor
hodnocení

Googlim jako divy ale nenachazim, nicemene nasel jsem tohle,

Verim pomuze, pac hranol, kliku uz muzu prisroubovat / navrtat k tomu.

Nazev dilu - 90 stupnu uchyceni na osu #2

hodnocení

0x

Pomohlo by vědět k čemu to je.

A co to opravit?

azor
hodnocení

No, mozna jsem mel zacit tim :)

Potrebujeme houpaci kreslo /el pohon/ pro syna pritelkyne. Houpaci kreslo mame, ale neshnali jsme nic za rozumnou cenu pro decko - decko je autisticke takze hopani vyzaduje pri svych asi 60kg ..hm ..

Takze mozna by mela znit otazka jak takove kreslo udelat, googlil jsem a tezko se neco takhle specifickeho dohledava - nakonec jsem vcera objednal geared stepper motor - ktery, doufejme - to kreslo utahne - obrazek je z videa, kde se typek snazi prevodovy motor s touhle pakou/klikou pohnout - a nehne s tim :)

Takze jsem myslel takovouhle kliku a pohyb tam a zpet - pres krokovy motor. Bohuzel pro mne je tezke odhadnout ci zmerit silu motor, ktery by by poreba - takze jsem to vzdal a proste neco koupil i kdyby to melo bejt na test.

Mam krokovy motor, driver, arduiono, power - a co mi teoreticky chybi je jak na rotacni osu motor povesit nejakou tu kliku ci paku ci to to vlastne je.

Nakonec jsem nasel na amazonu soucatku, ktera diry soubezne s osou, takze to pujde pouzit misto toho.

To na obrazku by bodlo lepe - i s tim nazvem "klika" co jsem tady dostal nejsem schopen presne tenhle dil vygoglit - nasel jsem ALU profily, ktere bych mozna takhle dokazal navrtat a videl jsem i ze dreva. Ale pokud by se dalo koupit, byl bych pro.

Jako strojní zámečník bych se vydal na nejbližší vrakoviště aut a "nakoupil bych"motorek stěračů s převody: odkaz a

elektroniku ovládání stěračů. lze nastavit rychlost, případně intervaly zhoupnutí.

S tímto materiálem lze lehce nastavit délku "kroku".

Převod krouživý na přímočarý vratný je myslím dost jednoduchý.

hodnocení

0x

Zkuste hledat, jako např.: osová páka.
V modelařině se to nazývá, jako rameno serva, či páka serva (servopáka), ale bohužel jen v malých rozměrech.
Jak se "to" na Vaší fotce jmenuje odborně, to nevím. Snad nějaký druh ojnice.
Popř. nějaký druh "táhla".

ladis*
hodnocení

0x

To na fotce je Home made výrobek. To snad vidíte ne? To nenajdete v regálu.

kloučkovi kupte houpacího koně a kašlete na motor. Ať se hloupé sám ať nezdegeneruje úplně...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]