Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkrat ve zdi

Od: joze* odpovědí: 3 změna:
Dobrý den.Vrtal jsem dírku do zdi,abych mohl dát malou hmoždinku.Bohužel jsem asi narazil na něco,co prdlo a vyhodilo to jistič rovnou na společně chodbě a u mě v bytě byla tma.Když jsem to znovu nahodil,všude svítím.Vrtal jsem v místě,kde není zásuvka,ta je dole a já jsem vrtal v polovině zdi.Mohl se vrták"jen"dotknout vodiče a to asi způsobilo zkrat?Teď už na první pohled je všechno v pořádku,ale nevím co stím problémem.Srdečně děkuju za rady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Pokud vse funguje, tak se Vam podarilo narusit izolaci vodicu. S velkou pravdepodobnosti i medeny vodic, i kdyz vse funguje. Bude treba misto vrtani opatrne osekat, prohlidnout a odborne opravit. Spojkou, krabici... zalezi na situaci.

ja1
hodnocení

4x

Může být. U nás ve starém domě jsou přívody k některým, ještě původním zásuvkám vedeny samostatnými izolovanými vodiči v trubkách uložených šikmo, křížem přes zeď od krabice u stropu..

hodnocení

0x

Chce to pozvat elektrikáře...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]