Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prve omítka pak zateplení?

Od: fana* odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer,

Mám otázku. Nejsem úplně zkušený stavebník, ale vždy jsem měl za to, že se prve dělá venkovní zateplění domu a pak teprve se dělají omítky uvnitř. Je v tom rozdíl, když se to dělá naopak?

Protože jsem to viděl u kamaráda, který dělál omítky léto 2020, ale doteď nemá zateplený dům zvenku. Akorát má u základů asfaltový pás. Myslíte, že to přes zimu něco může udělat?

Děkuji děkuji:)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Musíte se zeptat kamaráda, třeba Vám řekne, že chce mít rychleji vnitřek a zateplí až příští rok.

Mnoho lidí fasádu dodělá, až sežene další peníze, a klidně si bydlí.

fana*
hodnocení

Jj to máte pravdu, souhlasím s Vámi, jenže. Kamarád má peněz dost a chce se stěhovat co jsem se ptal až tak za 1,5-2roky, takže čas ho také netlačí. Spíše mne jen zajímalo, jestli to nemůže mít nějaký vliv na ty omítky případně na stavbu, i když je to asi blbost.

Nemůže to mít vliv na stavbu, v tak krátkém čase, 2-3 roky.

hodnocení

4x

Pres zimu se nic nestane. Jen trochu vic protopi. Fasada se dela naposled i z duvodu instalaci rozvodu vody, elektro. Pokud je treba nejaka uprava, jde se venkem a nemusi se sekat vnitrni omitky. I z duvodu poskozeni fasady nejakym neopatrnym montaznikem.

hodnocení

3x

Asi chce mít před stěhováním důladně vyschlý vnitřek stavby

hodnocení

2x

Při každé práci se musí myslet. Určitě se najdou důvody, proč dělat věci obráceně a k tomu se musí přizpůsobit to ostatní, co navazuje. Omítky se dělají dříve tak v 90% u rekonstrukcí malých domků, kdy se většinou upřednosňuje rychlá obyvatelnost.V ostatních případech to může jít souběžně nebo i obráceně. Tedy např. se vyřeší el.instalace , hromosvody, okna,dveře, udělá se zateplení a pak se dodělávají vnitřky. Při tomto způsobu stavění je dobré už dodatečně neprovádět změny, které by se dotkly vnějšího pláště např. dodatečná hydroizolace a pod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]