Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prve omítka pak zateplení?

Od: fana*

Dobrý večer,

Mám otázku. Nejsem úplně zkušený stavebník, ale vždy jsem měl za to, že se prve dělá venkovní zateplění domu a pak teprve se dělají omítky uvnitř. Je v tom rozdíl, když se to dělá naopak?

Protože jsem to viděl u kamaráda, který dělál omítky léto 2020, ale doteď nemá zateplený dům zvenku. Akorát má u základů asfaltový pás. Myslíte, že to přes zimu něco může udělat?

Děkuji děkuji:)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Musíte se zeptat kamaráda, třeba Vám řekne, že chce mít rychleji vnitřek a zateplí až příští rok.

Mnoho lidí fasádu dodělá, až sežene další peníze, a klidně si bydlí.

fana*
hodnocení

Jj to máte pravdu, souhlasím s Vámi, jenže. Kamarád má peněz dost a chce se stěhovat co jsem se ptal až tak za 1,5-2roky, takže čas ho také netlačí. Spíše mne jen zajímalo, jestli to nemůže mít nějaký vliv na ty omítky případně na stavbu, i když je to asi blbost.

Nemůže to mít vliv na stavbu, v tak krátkém čase, 2-3 roky.

hodnocení

4x

Pres zimu se nic nestane. Jen trochu vic protopi. Fasada se dela naposled i z duvodu instalaci rozvodu vody, elektro. Pokud je treba nejaka uprava, jde se venkem a nemusi se sekat vnitrni omitky. I z duvodu poskozeni fasady nejakym neopatrnym montaznikem.

hodnocení

3x

Asi chce mít před stěhováním důladně vyschlý vnitřek stavby

ingjirimares*
hodnocení

2x

Při každé práci se musí myslet. Určitě se najdou důvody, proč dělat věci obráceně a k tomu se musí přizpůsobit to ostatní, co navazuje. Omítky se dělají dříve tak v 90% u rekonstrukcí malých domků, kdy se většinou upřednosňuje rychlá obyvatelnost.V ostatních případech to může jít souběžně nebo i obráceně. Tedy např. se vyřeší el.instalace , hromosvody, okna,dveře, udělá se zateplení a pak se dodělávají vnitřky. Při tomto způsobu stavění je dobré už dodatečně neprovádět změny, které by se dotkly vnějšího pláště např. dodatečná hydroizolace a pod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]