Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otevření kovové schránky

Od: tomasek222® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den.

Cca 3 roky zpátky jsme vyklízeli byt po zesnulém strýci. Mimo jiné jsme tam našli takovou kovovou schránku ("trezůrek" - viz přiložené foto), klíče jsme nenašli. Schránku jsem dal do sklepa a vypustil jsem to z hlavy. Nyní jsem na schránku ve sklepě narazil a řekl jsem, že by bylo dobré ji konečně zkusit otevřít. Nejspíš v ní ani nic není (když s ní člověk zatřese, tak je tam asi jen pár drobných), ale přesto v člověku zvědavost hlodá :).

Netušíte někdo, jak moc složité je danou schránku otevřít? Napadl mě i "brutální" způsob - říznout ji flexou, ale to mi zase přijde škoda (mohla by teoreticky po výměně zámku ještě posloužit)...

Zkusil jsem oslovit pár zámečníků v okolí, ale ozval se mi jediný (možná mají ostatní pochyby, kde jsem ke schránce přišel :-D) a ten chce za otevření 2 000 Kč...

Předem díky za všechny rady/postřehy!

Otevření kovové schránky
Otevření kovové schránky #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Co zkusit udělat z drátu šperhák? Jinak zámečník si vezme ranec, v nouzi bych na to šel tou flexou.
dejv111neprihl

Jsem pro flexu, nemá smysl se s tím párat a ztrácet čas. Když to šikovně říznete, můžete pak naroubovat nový zamek, panty , nalakovat a používat dál. Ale to už je pak rozhodnutí Vaše, jak moc se Vám do toho chce... :)

ccc*
hodnocení

0x

Vytlač z pantu drát co tam je a máš otevřeno. Nejjednodušší práce. Na rozích ohnout plech u pantu.

hodnocení

0x

Nejrychlejší otevření je hodit z metru na pevný podklad na roh schránky. Pak by se musela zase srovnat, ale i vyměnit zámek. Takovou schránku seženete za 2-3 stovky. Asi bych to neřešil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]