Nejste přihlášen/a.
Budu dělat hovězí vývar a chci koupit hovězí přední ale jde mě o to zdali mám dávat do studené vody maso už nakrájené nebo ho nakrájet až na konci po uvaření vývaru? Stane se něco když ho nakrájíme na kostky předem před vařením?
7x
Nejlepší vývar je z hovězí oháňky. pokud neseženete, tak hovězí žebro. V každém případě hlavně maso s kostí, jinak nebude vývar silný a dobrý.
Proč krájet maso na kostky? To snad se dělá u guláše. Dát vcelku do studené vodny a pomalu táhnout aspoň tři hodiny i déle.
2x
Do studené vody a vařit pomalu. Já ho nekrájím, aby se mi nerozpadlo. Pak tam mohou zbytečně plavat masová vlákna. I když se to zcedí, tak já jsem pro vaření vcelku. To maso pak bude spíš použitelné třeba k omáčce. Přidávám k němu pár morkových kostí, pak to má super chuť. A kořenovou zeleninu vařím zvlášť a pak vývary sleju - podle chuti.
2x
zkus hovězí mleté, dobrá vychytávka na polévku.
Jinak záleží na tom co pak s masem. Aby bylo třeba ke špenátu tak se dává vceku do vařící vody aby zůstala chuť uvnotř.
pokud chceš dobrou polévku a vyvařit tak klidně nakrájej, já teda dávám i tak vcelu a do studené a táhnu tak 3 hodinky i více, nemusí vařit stačí když sem tam zabuble..
2x
Vaříme v tlakovém hrnci, maso hovězí krk + žebra + celá cibule i se slupkou, veškerá kořenová zelenina,5 kuliček nové koření, 5 kuliček pepř, sůl. Po uvaření zcedíme, do části zavaříme nudle, do druhé zavaříme nudle, játrové knedlíčky a nakrájíme část zeleniny. Dochutíme polévkovým kořením, přidáme pažitku nebo petrželovou nať. Maso z krku máme k nějaké omáčce, žebra většinou dostanou kočky. Vnučky milují jen vývar + nudle, ostatní tu druhou. Ještě se nestalo, že by byla z tlakáče zkalená a že by vadilo dochucovadlo Vegeta nebo Kuchárek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.