Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřeboval bych radu čím a jak nejlépe opravit trhliny, praskliny ve stropě, který je starého typu - rákos a na něm omítka.
Praskliny jsou různě velké, čím to zaretušovat, zatmelit? Dříve to někdo zkoušel řídkou sádrou, ale ta moc rychle tuhne a blbě se brousí. Není nějaký tmel, který by byl hezky roztíratelný? Zkoušel jsem nějaký šlehaný na díry v cihlové zdi. Má se povrch napřed namočit pro tento kašovitý/šlehaný (ale poněkud suchý) tmel?
Nebo není nějaký lepší přípravek? Klidně uveďte prosím název výrobků/značku.
Nějak nevím čím a jak to nejlépe opravit? Následně to chci přetřít primalexem nebo spíš Hetem.
Děkuji.
Jenda
1x
Mám v jednom baráku stejný stropy a kdysi jsem na to ze stejných důvodů dával palubky. Latě jsem skrz omítku našrouboval až do prken a hotovo. Drží dokonale. Ono se občas podaří našroubovat skrze prkno i trám a pak to drží o to víc.
Samozřejmě je třeba podklad vyrovnat, neb tyhle měkký stropy jsou prostě časem prohnutý do lavoru. Takže uprostřed to je na omítce a i zdí se to i několik centimetrů musí podložit.
vzhledem k tomu, že je místnost permanentně obydlena není možné řešit sádrokarton, a i kdyby, musel by se odstranit rákos až na desky (které tam si budou?)? A dávat sádrokarton přímo do desek? Nebo tam nechat rákos a dát tam držáky pro sádrokarton a ten připevnit?
Existujuci stav by som ponechal, len dostatocne dlhymi skrutkami (cierne, nekorodujuce) upevnil sadrokarton o pevny podklad v strope. Dolezite su spoje platni, pouzit pasky a spravny tmel, rovnako prechod stena - strop, Rigips ma obrazky, ako to riesit (nie akrylom).
0x
Děkuji, čím byl ten tmel špatný? Přesádrování čím? Skelnou pásku vůbec neznám... Jakou tedy sádru aby se to dalo dobře roztírat?
V te kartusi to bylo jak horsi gumovy akryl, a kdyz uz jsem to mel, aspon jsem to vytlacil do velkych spar v rohu u cihlove zdi, kde se bude teoreticky spoj sdk stropu namahat vic a stejne presadroval s mrizkou.
Šířka prasklin/trhlin je rúzná někde jen trhlinka do 2mm, jinde ale ne moc v rozích tak max 4-5mm.
Co byste tedy doporučil když ne akryl?
Konečně se mi podařilo přihlásit,použij třeba Jet-fuller nebo Renokit od Knaufu,ale na ty spáry 4mm,raději tto první.spáty vyfoukej,zbyv prachu a volných častic-nevlhči a můžeš plnit,poprvé se to trochu vcucne a napodruhé už to bude ok,ždy to stáhni nějakou špachtlčkou,pracuj s přebytkem materiálu.p.s.hlavně nešroubuj sdk natvrdo bez podkladní konstrukce jak ti tady nškdo radí,pokud by jsi se pro něho rozhodnul.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.