Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych Vás poprosit o radu, protože já si už nevím rady. Mám expanzní nádobu Refix DD8 litrů- zelená, která je natlakovaná na 4.7Bar (vše bylo provedeno bez tlaku v potrubí). Tlak studené vody za redukčním ventilem je 5Bar. Když se mi teplota v zásobníku (při ohřívání) překročí nad 60°C, tak mi začne odkapávat pojistný ventil. Objem zásobníku na teplou vodu je 160litrů. Děkuji těm, kteří mi poradí.
Expanzní nádoba je malá. Při parametrech které uvádíte, by i při otevíracím tlaku PV 8Bar měla EN mít objem 12 lítrů.
V čem chcete poradit?
Aby Vám EN fungovala a PV neodkapával, musel by tlak za RV být cca 3Bary, ne více.
Proč máte tlak v rozvodu 5Bar mi není jasné..
Normální tlak ve vodovodní přípojce (studená voda) je 6Bar. Po konzultaci s instalatérem, ohledně odkapávajicího pojistného ventilu, mi bylo doporučeno nainstalovat hnedka za vodoměr (je umístěn v šachtě) redukční ventil, který je tedy nastaven na 5Bar. Problém s odkapávajicím ventilem nebyl vyřešen. Když nastavím 3Bar na redukčním ventilu, tak mám zase nedostačující tlak v domě, takže mi nezbyde asi nic jiného, než si pořídít větší expanzní nádobu alespoň na 12litrů.
Tak RV nastavte alespoň na 4Bary...5 je pro běžný dvoupodlažní dům nesmyslně velký tlak.
Pokud jsou správně udělané rozvody a nejsou "zarostlé", pak stačí i ty 3bary.
Také bych šel na cca 3 bary. Při korektně provedené instalaci je to naprosto dostačující tlak. Tím jak jste tlakově výše, tak se využitelný obsah expanzní nádoby snižuje a tlak rychle stoupá.. až přes tlak pojistného ventilu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.