Nejste přihlášen/a.
1) ano, lze použít, je to ta nejobyčejnější fólie.
2) špatná rada, použijte kvalitní pásku, k tomu určenou.
3) třeba DB-Lepidlo na parozábrany-Fóliefix 310ml, nebo i jiné.
4) není třeba, páč povrchová teplota komína nesmí dosáhnout stavu, že by Vás ruka pálila dotekem povrchu komína
5) neznám Vaší fólii, jen vím, že tím nic nezkazíte, když jí tam dáte a slepíte třeba HS-Hliníková páska 50mm/50m VELKÁ alu (TAPEX) /24/
6) určitě NEobalit trám fóllí
Není dobré a vhodné, zakrývat tepelnou izolaci nepropustnou deskou, jako je OSB cukrar.rajce.idnes.cz/...
Půdní prostor musí být řádně odvětráván, nebo se Vám bude srážet kondenzát na půdě, na studeném povrchu. Jak vypadá půda teď, jaká je přesná skladba střechy.
Děkuji za rady, na pásce tedy určitě šetřit nebudu, lepidlo také plánuji.
Stačilo by OSB na pár místech provrtat, aby mohly případné páry prostupovat dále do prostroru půdy?
Na střeše je aktuálně celoplošný záklop deskami, lepenka a eternitové šablony. Bude provedena výměna krytiny za Capacco, lepenka bude nahrazena podkladním pásem IKO Armourbase Pro. Půda je velká a vysoká. Budou provedeny dodatečné ventilační otvory v hřebeni střechy.
Stačilo by OSB na pár místech provrtat,
nikoliv, těch děr musí být určitě více.
dodatečné ventilační otvory v hřebeni střechy
dost stavebníku si to plete, odvetrání půdy a odvetrání krytiny, to jsou různé věci.
Samozřejmě jsem měl na mysli nějaký pravidelný systém otvorů. Například mřížku 50x50cm, nebo něco podobného.
Střecha bude stále jednoplášťová, bez větrací mezery. Ventilačními otvotry nebude tedy odvětrávaná krytina, ale celý půdní prostor. Na půdě jsou také ve zdi 2 okna 60x120cm, která jsou celoročně otevřena na ventilaci. Vlhkost na půdě by tedy neměla hrozit.
Ještě mě napadlo, zda bude mít na skladbu toho zateplení nějaký vliv také to, že na strop pod půdou plánuju sádrokartonové podhledy. Ty budou provedeny bez izolace a sloužit budou hlavně k rozvodu nové eletřiny.
toták, "nechat kondenzovat ve stropě" prosím, jak jste došel k závěru, že tam dojde ke kondenzaci? kde bude podle Vás rosný bod?
Děkuji.
Chápu, že jste ve svém oboru profesionál, ale myslím že rosný bod není jedinou možnou příčinou vzniku kondenzátu. Když se na sluníčku zabalím do igelitu, tak já ám 36 okolí třeba taky ale přesto se igelit určitě zaplní sraženou vodou. Kde je pak rosný bod? Stejně tak podle mě musí dojít ke kondenzaci par pod fólií na stropě.
totak, moc děkuji za pochvalu, velice si jí vážím.
Stejně tak podle mě musí dojít ke kondenzaci par pod fólií na stropě
Respektuji Váš názor, ale tak to opravdu není...
Váš příklad je o pocení těla, to je něco jiného.
Já vím, že už jsem protivný s tou snahou hledat protiargumenty... Když je tělo v igelitu jiný případ, co staré chalupy kde dole byl chlév a na patře nad ním na patře jako izolace halda sena. Kde byl tenkrát rosný bod, že to seno nehnilo když o nějakých parofoliích si tenkrát mohli nechat akorát vyprávět? Podle teorie rosného bodu by se přece musela srážet vod v seně.
Já vím, že už jsem protivný s tou snahou hledat protiargumenty
Nejste, nevadí mi to, pokud budu vědět, budu diskutovat, pokud ne, vzdám to.
Ano, mohla se srážet v seně, ale taky asi i vyschla, a seno se zkrmilo. Taky teplo ve chlévě nebylo to, co máme teď v uzavřených a málo větratelných místnostech. Když se topilo kamny ve světnici, muselo se více vzduchu dostat do místnosti, aby kamna hořely.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.