Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Energie přes ušetřeno cz

Od: ferda odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,prosím o radu.Maminka řešila přechod dodavatele energií přes Ušetřeno cz a postupně přišly dokumenty,které podepsala s přechodem na jiného dodavatele.Smlouva u současného dodavatele ještě trvá,dodávka od jiného má začít až koncem dubna.Nyní se současný dodavatel ozval ať neodcházíme a nabídl novou výhodnější nabídku.

Zajímá mne,jestli hrozí nějaká pokuta,sankce od ušetřena nebo nového dodavatele pokud by se zůstalo o současného dodavatele.Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladis*
hodnocení

0x

Tusim ze meli ve smlouve 5000,-

musite si precist, co jste podepsali

mazanek
hodnocení

0x

Přečtěte si tohle.

dtest.cz/...

Popřípadě zavolejte na ERU, jestli je tomu skutečně tak.

ladis*

To se týká čistě smlouvy s dodavatelem energii, ale ona podepsala smlouvu se !zprostředkovatelem!, do toho ani ERU nemůže zasahovat, nemá k tomu totiž pravomoce!

Tam zase funguje obecné odstoupení od smlouvy do 14 dnů od podepsání smlouvy mimo provozovnu!

Pochopte, že když prostředník uzavře smlouvu, tak inkasuje provizi, a tu musí někdo zaplatit.

kdyby byly odběratele gramotní, tak by si měli sami porovnat cenu za kilowatthodinu a cenu za stálý měsíční plat, to vše versus délka závazků.

Pro malé odběry, kde se elektřinou ani netopí, ani neohřívá voda, je jednoznačně nejlevnější dodavatel s jakoukoliv cenou, ale bez stálého měsíčního platu - třeba ale nejen Fonergy.

mazanek

Já ta píšu ať se na ERU zeptá co může dělat. Když nám nabíhala nová smlouva tak mi tam řekli, že pokud byla uzavřena u nás doma, tak máme možnost od ní do 14-ti dnů před začátkem odběru odstoupit. Ale to byl rok 2014.

Já tam nepíšu, že ERU nějak zasáhne. Potřebuješ radu ohledně tohoto, zavolej tam zeptej se. To je celé.

ladis*

Řeknu jí přesně to, co jsem napsal výše.

Energy určitě žádnou pokutu platit nebude muset, tam může vy povědět do 15 dnů po zahájení dodávky nebo kdykoli předtím , ale tomu zprostředkovateli možná platit bude muset.

hodnocení

0x

Podmínky odstoupení od smlouvy jsou určitě ve smlouvě uvedené. Můžou se případ od případu lišit, takže nelze jednoznačně poradit. Smlouvy je dobré před podpisem důkladně prostudovat (zvlášť nenápadné dodatky, někdy psané menším písmem, či v závorkách).

eneguru
hodnocení

0x

Zavolejte zpět na Ušetřeno. Možná od nich získáte lepší nabídku nebo minimálne uvidíte jeslti je ta od stávajícího skutečně výhodnější než ta nová. Pokud je ta od stávajícího lepší, tak vám řeknou podmínky odstoupení.

ferda
hodnocení

0x
Děkuji všem za rady, pročtu to a uvidíme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]