Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit skvrny z kožené sedačky

Od: ivosisko® odpovědí: 7 změna:

Nějaký dobrák mi sedl v mokrých plavkách (a asi namazaný opalovácím krémem) na kožené křeslo a zůstala poněm v místě, kde seděl, okrouhla mapa a kde se opíral rukama od krému, tak mastné fleky. Až teď mě to začalo štvát a chtěl bych to vyčistit. Poradíte mi, co se vám osvědčilo v podobných případech?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Všechny ty krémy jsou určeny jako prevence, ochrana před znečištěním a konzervace kůže. Mastnotu již nasáklou v kůži těžko odstraníte tím, že ji překrémujete další mastnotou. Spíš tam tu skvrnu ještě zafixujete. Podle mě to půjde ostranit velmi těžko. Než cokoliv použijete, zeptejte se nějakého odborníka, na rady zde bych v tomhle případě moc nedal.

111®

já bych věděl jak na to, ale to by majitel asi nesouhlasil-----vyříznout----jsem říkal že to asi neodstraní...

hodnocení

Když pominu, že dovednostmi neoplývám, tak bych také řezal, ovšem nemám náhradní kůži a prostě bych to asi neuměl zpátky všít. Ale asi bych to musel zadat nějakému odborníkovi. Teď tě, stojenáctko, nežádám o to, abys mi to pomohl vyspravit, jen se ze zvědavosti ptám, zda bys takovou činnost zvládl *hi*

111®

v hadře možná , už jsem to dlouho nedělal, jen amatérsky , ale v kůži to chce čalouníka, umí udělat i prošití ozdobné, že to tak má být

111®
hodnocení

2x

nemyslím si, že to z toho dostanete ale zkusit můžete čistit sněhem z bílků...

doplněno 23.03.21 07:29:

osobně čistím židle voskem od kožešníka, ten by asi poradil nejlépe, ale to se na údržbu a je mastný takže to si netroufám navrhnout, aby se to nezažralo ještě hlouběji, ale čas pracoval proti vám..

hodnocení

Ano, jsem si vědom, že jsem to měl řešit ihned.

Ten vosk se jako v kožešnictví prodává anebo ho musím u nějakého kožešníka "vysomrovat"?

111®
hodnocení

2x

prodává se se včelím voskem za asi 350,- s tím natírám i boty jao impregnaci...a na židle umyté mýdlem, to roztírám rukou aby se rozpustil a přebytek setřu hadremm..no a když to špiní i po umytí tak setřu hned a opakuji..kuchyňskou papírovou utěrkou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]