Nejste přihlášen/a.
památkář je největí zlo staveb...na to bacha...někteří jsou takoví idioti, že požadují i nemožné...máme zkušenost z několika staveb, kdy babu do památkářů musel odvolávat ministr, protože byla nesnesitelná a žádný řemeslník s ní nechtěl mít nic společného...takže raději s nima být zadobře jestli je to možné..
na druhou stranu můj čistě osobní názor je ten, že pokud chce památkář kecat do něčeho co mu nepatří...ať mi na to dá peníze...
Polystyrenové kazety, to bude mít Jabraka radost.
nám bylo cca před 13lety od památkářů řečeno
Osobně bych došel na stavební úřad, páč se klidně za 13 let mohl změnit úředník i názor na výměnu a požadoval radu, jak havarijní stav světlíku předělat na okno se stejným venkovním vzhledem. Taky bych se kouknul po okolních střechách, zdali to nemá již někdo předělané a čerpat od nich inspiraci na jednání.
Jakou máte představu o novém vzhledu a velikosti?
Milane, temi kazetami od Jabraky jste to zapich uplne. to je za 100 bodu. Jen si dovolim doplnit, kde neni kazeta, tam je tapeta.
"...by mohli případně památkáři požadovat navrácení do původního stavu".
Ano, právo na to mají. A pokuta by také nemusela být zanedbatelná. Dost záleží na lokalitě a stupni ochrany. Je jedno, co si o tom kdo myslí, berte to prostě jako fakt.
Ale milancukrar má pravdu, zeptejte se na úřadě znovu. Mě před cca 15 lety nechtěli povolit na 6 patrovém domě střešní okna (asi aby nepohoršovaly holuby ) a o pár let později nebyl problém s povolením kompletní půdní nástavby s plochou střechou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.