Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké nejužší desky mi nařežou z 19mm lamina?

Od: petr123* odpovědí: 8 změna:

Nevíte někdo jaké nejužší desky mi dokážou nařezat v hobbymarketech typu Baumax / Hornbach z klasického 19mm lamina?

Na nějakou konstrukci budu potřebovat nařezat "prkna" dlouhé cca 180cm a široké cca 10-20 cm. Mám trochu pocit že jsem někde četl že nejméně uříznou prkno široké nějakých 15 - 20 cm ale už to nevím přesně :( Nevíte to náhodou někdo?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

2x

neboj problem v tom nebude, protoze zacina rezat velkou desku a postupne bude ubyvat, problem muze nastat kdyby jsi chtel z 15cm prkna uriznout 10cm, ale i tohle by melo jit.

hodnocení

2x
Teda přátelé, nevím jak v hobbymarketech protože tam nechodím, ale truhlář musí na formátce s předřezem rozřezat desku lamina klidně na pásky široký 1 mm. V tom není problém. Jedinej problém bude, že z toho nic neuděláš, neb se ti to zlomí jakmile to vemeš do ruky. Je to o prsty, to uznávám, zatím jsem o ně nepřišel a u formátky jsem se už něco nastál a nařezal.

hodnocení

0x

Pokud nepochodíš v marketech obrať se na živnostníka, který pilu na lamino má. Před časem jsem si takto nechal řezat pásek o šíři 5 cm. To je už hodně málo, takže s 10 cm problém nebude.

technikjirik*
hodnocení

0x

V pondělí mi v ústeckém Baumaxu nařezali a zahranili 105x2000 mm z 18mm lamina. Naprosto v pohodě. Pak jsem si dělal ještě nějaký přířez a maflem se mi podažilo odříznout perfektně rovně 4cm. Použil jsem jemnozubý kotouč. S laminem jdou kouzla.

lidus*
hodnocení

0x

Bauhaus Brno, po domluvě a malém všimném nařežou vše i 3cm šířku.Přesto, že vám nejdřív řeknou, že to nedělají a že si pro nařezané máte přijet za týden, po domluvě to udělají do půl hodiny a ještě je ten co řeže rád, že nějakou korunu dostal pro sebe.

hodnocení

0x

je to o ochotě, technicky není problém uříznout 1 cm, ale jak již někdo správně zmínil, jen z vetší desky. Zkrátka desku musí nějak upnout a pak řezat třeba 1 mm?

hodnocení

0x

častokráte mají napsáno, že dělají desky do 25cm šířky. Když ale bude větší (třeba 5KS) zakázka a bude tam jeden kousek 40x10cm možná jej zpracují, ale je to o ochotě, klidně Vám řeknou, že máte smůlu, už jsem se s tím setkal. šel jsem tedy jinam a zhotovili mi 4.0x 250cm (nad linku) v naprostým klidu. Když se chce tak to jde, občas se jim ale moc nechce . . . *bum*

technikjirik*

Ono je to vlastně jedno, ale napadá mě, zda to třeba není i jistou nezkušeností obsluhy, nebo množstvím zakázek. Třeba v jednom OBI mají napsáno, že přířez minimálně 130mm.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]