Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak udelam dlouhou drazku v betonu?

Od: luko89 odpovědí: 10 změna:
Dobry den,potreboval bych poradit jak by se dala udelat drazka do betonu siroka 25mm,hluboka 5mm a dlouha necely 4metry?
Budu si vyrabet posuvnou branu a z "T" profilu udelam kolejnici kterou kuli odolnosti potrebuji zapustit do betonu,jen me nenapada jak tu drazku udelat,zda existuje nejaky nastavec treba na vrtacku kterym bych jej vyfrezoval..?
Zezacatku mohu rozbruskou udelat krajni rezy ale bouracim kladivem nebo zbijeckou mezi nariznutym betonem to nemuzu odsekat protoze to potom nebude moc rovny..

Jak udelam dlouhou drazku v betonu?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nevymýšľajte blbosti. V drážke sa bude držať voda a bordel. Bude to tam premŕzať. Bude to hrdzavé. 25 mm vysoký T profil je navyše akurát tak na zakopnutie. Vzhľadom k nepriaznivému pomeru jeho šírky a výšky ho podľa mňa autom môžte vyvaliť aj z tej drážky.

Kúpte pre tento účel určenú V alebo U šínu podľa toho, akú budete mať kladku. Bude rovno žiarovo zinkovaná. Nemusíte rezať žiadne drážky a aspoň prvé roky ten beton nebude okolo nej komplet čierny od hrdze.

luko89
hodnocení

Tu drazku tam chci pro to abych do ni vlozil kolejnici "T" obracene,tim ze budd v ty drazce bude zajistena proti pohybu nebo vyvraceni pri prejezdu autem,taky bude pak na vysku mit 25mm ale flexou jej minimalne o centimetr zkratim kuli zakopnuti a aby se tolika nenicili pneumatiky.Napadlo me take mit V -profil a dat ho obracene ale na nem mi brana lehce vykoleji nez na T a hlavne v zime

hodnocení

2x

S tím téčkem to není žádné terno. Bude to dělat hluk, zanášet se, V zimě namrzat, zapadá sněhem. Proč neuděláte nesenou bránu. Komponenty se dají objednat. My jsme si takovou bránu udělali samy a vyšla na dobrý peníz. Délka je něco přes čtyři metry. A použili jsme pohon Came. Už to běhá asi tři roky v pohodě.

luko89
hodnocení

To jsem puvodne chtel ale mam omezeny prostor,branu mam 3,8m a na tu stranu kam by mohla zajizdet je pouze 4,3m mista,a 50cm rameno ktere by to drzelo je opravdu malo.Tudiz brana musi byt od zacatku do konce na koleckach a tedy ny kolejnici,zvolil jsem T profil protoze mi prijde jako lepsi reseni nez polozit L profil

Když je to tak, viděl jsem také použít úhlový profil 30/30, vrcholem nahoru. A to by se dalo položit navrch (to přejedete). Navařit malé "packy" podle potřeby a přivrtat na hmoždinky.

hodnocení

2x

Proč dělat věci jednoduše, když to jde i složitě*zed*

hodnocení

1x

Pila s diamatovym kotucom a vodnym chladenim, vyzera to podobne ako pila na drevo. Mohli by ju mat v pozicovni. Ked vyrezete drazky tesne pri sebe, potom staci aj rucne plochym sekacom dokoncit a drazka bude rovna. Nudzove riesenie je flexa a pomocnik nech strieka vody zboku, na rovny rez by som tam dal drevenu latu, nakreslenu ciaru neuvidite kvoli prachu / kasi z betonu a vody. Ten beton nebude prilis pevny, aj drazkovacka na kable by to mohla riesit.

krtek6
hodnocení

0x

5mm do hloubky nedáš, abys to mohl udělat tak široko...běžně se drážka dělá tak, že se vedou 2 řezy a pak se to vypáčí...ale 5mm do hloubky je málo...a frézovat to taky nepůjde...

hodnocení

0x

Zdravím.

Existují hotové a vyzkoušené díly, třeba tento: odkaz

Jak se píše nahoře: voda, mráz a následná koroze rychle zničí tvoje dílo.

luko89
hodnocení

Diky za radu ;) tohle jsem doted nikde nenasel,jinak celo branu vcetne kolejnice a drobnych dilu bych pozinkoval,takze by bylo jedno jestli mraz nebo voda

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]