Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mřížka bez digestoře

Od: alannorf odpovědí: 6 změna:

Dobrý den

Před časem jsem si udělal černou kuchyni a v ní zděnou digestoř... no zatím jen trubku do vedlejší místnosti kde chci dát výkonný ventilátor. Existuje nějaká tuková mřížka s vyustěním do trubky? Trubku mohu z druhé strany ještě vyndat a něčím nahradit. Kuchyň se používá jen 4 měsíce v roce o víkendech..

Dík za nápady

Mřížka bez digestoře
Mřížka bez digestoře #2
Mřížka bez digestoře #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zohnať sa dá kdečo. Hľadajte hliníkový tukový filter. Prípadne nerezový. Bežne sa predávajú ako náhradné diely. Prípadne zožente nejaký starý digestor za odvoz, vyberte mu tie mriežky a nechajte ich prejsť myčkou na najvyššiu teplotu.

Až ale zistíte ceny externých ventilátorov vhodných pre mastný digestorový vzduch a externého ovládania, tak ten spodok kuchnete a pre občasné použitie tam dáte klasický digestor so zabudovaným motorom za pár korún. Od cca 3500 Kč nie je problém zohnať ani vstavané modely pre zastavanie pod skrinku - bez vysúvania. Možno sa dostanete trochu do problémov s kotvením, pretože výrobca predsa len počíta s tým, že tam bude priestor zpredu cez dvierka. Ale ak ste si poradili s tým obloženým rohovým boxíkom, poradíte si aj s digestorom.

doplněno 22.03.21 13:09:

Ak to bude čo len trochu možné, odporúčam tú 110-tku trubku nahradiť s DN150, nech ten fičák nebrzdíte.

Inak *palec**palec**palec* za celkový dojem.

makk
hodnocení

2x

elektrodesign.cz/... samozřejmě prodejců je víc, tohle byl první, co mě napadl.

Jinak za funkční dojem naopak palec dolů.

alannorf
hodnocení

Ta kuchyně mě stála hromadu času a peněz a tak už do ní nechci moc zasahovat ale ani vrážet další peníze. Zahradní kuchyně se opravdu nevyužívá tak jak jsem si představoval...

Prostor při pohledu zespodu je tak 17x 90 cm takže je to málo hluboké. Do 17cm neseženu žádnou vestavnou digestoř.

Ve vedlejší místnosti kterou právě předělávám bude trubkový ventilátor s časovým spínačem který bude odvádět páru ze sprchy a před něj jsem chtěl napojit potrubí od "digestoře"měl jsem představu třeba této krytky eshop.zofi.cz/... a do něj třeba vyříznout tukový filtr ze staré digestoře jak píšete.

No příště musím přemýšlet dříve než něco udělám na hotovo.

Aha, no, to je mrzuté. Ak ešte nie je neskoro, digestor a odťah zo sprchy veďte samostatným potrubím. Inak si do sprchy vpustíte všetky tukové aromy. Následne pretočíte očami nad cenou tesných spätných klapiek. Pri kolmom vedení trubiek hore nad strechu tiež prípadne pozor na kondenzáciu vodnej pary v nevykurovanom priestore strechy.

Vkladať tukový filter do mriežky DN110 a dúfať, že s ním pretlačíte nejaké relevantné množstvo vzduchu za zachovania filtrovacej funkcie je podľa mňa úplne mimo. Filtrom by som sa snažil zachovať čo najväčšiu plochu. Skúsil by som využiť nejakú starú digestor. Vybrať z nej tie filtrovacie mriežky a rozstrihať mu plech, aby ste z neho vymanipulovali kusy rantlu, do ktorých pasujú zámky filtrov. Poskladať boxík napr. zo zbytkov SDK profilov a rantl tam prinitovať, aby ste tam mohli pripevniť tie filtre.

Schválne som sa bol pozrieť na náš digestor. Pozitívne je, že by sa dal jednoducho rozobrať na prvočinitele a rantl vymanipulovať na preskladanie. Horší je fakt, že samotný modul filtra má rozmer 31x26 cm. *zed* Ten by sa síce dal tiež zmenšiť, ale už to smrdí námahou s otáznym výsledkom. Máme ich tam tri kusy a oproti predchádzajúcemu digestoru vyzerajú pomerne prťavo.

alannorf
hodnocení

Tak nakonec asi udělám další díru do fasády nějak opatrně s pr.150mm abych měl samostatný odtah z digestoře.

A do něj napojím něco takového ventilatory.cz/...

jen ten tukový filtr přidělám na zažátek trasy (seženu někde úzkou mřížku z digestoře)

vše předělám na pr.150mm. No uvidím :)

Díky za nápady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]