Zdravím, přestal mi topit kotel Dakon KZ 24 B. Ohřívá pouze vodu. Když se kotel úplně vypne, tak při zapnutí na zimní režim začne topit, ale jakmile se přepne na ohřev vody, znovu se už pohon ventilu na topení nepřepne. Máme podlahové topení, dva rordělovače, v patře 4 okruhy a radiátor v koupelně, v přízemí 5 okruhů. Odvzdušnil jsem podlahovku přes žebřík, vzduch tam žádný není. Ale v kotli pořád šplouchá voda, pravděpodobně je zavzdušněný a to je příčina proč netopí. Nevím, ale jak se správně odvzdušňuje, prosím o návod, jak se to správně dělá a případně další rady proč nechce topit. Díky
Dělaly se verze se 2 čerpadly a s 3cestným ventilem. U verze s 3cestným ventilem bych sundal ovládání ventilu a zkusil ventil zamáčknout (přepnout) ručně ,případně zkontroloval funkčnost hlavice
Tak čerpadlo jsem odvzušnil, to jede, ale topení se nerozběhlo tak jsem zkusil snížit ohřev vody na minimum 40 stupňů a pohon ventilu se přepnul na topení a kotel teď topí. Asi bude tedy problém někde na ohřevu vody
Souhlas s Nunici - třícestný ventil je první podezřelý. Pokud je ok,další na řadě elektronika. Dakony používaly kondenzátory na hraně,často odcházely. Možnost výměny celé desky (docela drahé) anebo domácí kutil vymění ty kondíky. Tuším Suzymon by mohla vyprávět...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.