Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šicí stroj Lada 132 oprava chapače

Od: gato* odpovědí: 7 změna:
Prosim o radu. Mame v zahranici stroj Lada 132, nemame jej tedy kde opravit, a dlouho to jeste nebude mozne. Nutne ho ale potrebujeme. Pri siti tlustsiho materialu docasne nevazal, nasledne se ale zasekl zcela. Je mozne, ze se do clunku a chapace dostalo lepidlo z siteho materialu. Nejsem si jista, zda, a do jake miry, lze chapac rozebrat, a predevsim jak ho po vycisteni poskladat spravne zpet tak, aby do nej nenarazela jehla. Nemate prosim nekdo radu/navod (ten od stroje toto bohuzel neresi). Moc dekuji.
Šicí stroj Lada 132 oprava chapače
Šicí stroj Lada 132 oprava chapače #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Před časem jsem řešil něco podobnýho u stroje Veritas. Za člunkem (nebo jak se správně jmenuje ten vehement do kterýho se dává cívka se spodní nití) je šroub, který se polevil, člunek se pootočil a pak jehla narážela do plechu.

Po čase to bylo s Veritaskou jako s letadlem. Hodina šití a nejméně hodina údržby.

Koupil jsem Pfaff a polovička si to nemůže vynachválit.

111®
hodnocení

2x

http://uloz.to/file/gP6PiqYVE4TK/opravy-sijacich-strojov-v-domacnosti-3-vydanie-doplnenie-pdf

http://ulozto.cz/file/NWzuS7Y4xotN/navod-veritas-model-8014-pdf

někde to v tom najdete, Veritas a Lada je podobný chapač..ještě pohledat na YOUTUBE

doplněno 21.03.21 09:25:

gato*
hodnocení

Dekuji moc za rady i odkazy. Jen ta Veritas to ma "nalezato" a skladba se zda odlisna. Ale budeme to nadale zkouset. Nejsem si jista, zda tam u nas opravdu neni neco zasekleho.
doplněno 21.03.21 09:40: Snazila jsem se najit video ci navod, kde by byl chapac i clunek svisle a to se mi nedari.
111®

ještě něco dávám na uolžto, pak sem dám odkazy...

hodnocení

0x

Tu je to síce na veritasku,no princíp je rovnaký. poradte.cz/...

gato*
hodnocení

Dekuji vsem, stroj opraven a serizen, nakonec se podarilo. Nejtezsi bylo najit spravny postup, jelikoz samotny pohyb clunku je u vsech osazeni (vodorovne, podelne, svisle) velmi odlisny. Snad uz bude stroj spolupracovat a necha nas dilo dokoncit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]