Nejste přihlášen/a.
Pěkný den,
chtěl bych se jako laik informovat o tématu nástavby na rodinný dům. Momentálně ceny pozemků a bytů nejsou zrovna příznivé a tak jsem začal uvažovat o nástavbě na střechu rodinného domu. Rozloha střechy je cca 100m2. Na obrázích je vidět určitá představa a zároveň i dům, na který by byla nástavba aplikována.
Po přečtení nespočtu článků a vyjádření, které se týkaly stavebního úřadu a statika jsem pojal podezření, že to bude běh na dlouho trať. Počítejme tedy s tím, že povolení je vyřízeno a statik vše odsouhlasil.
K mým otázkám.
1. je možné stavbu na rodinný dům udělal jako další blok na střeše se stěnami do pravého úhlu namísto sedlové střechy? Nikde jsem se s tím u řadových domů v okolí nesetkal.
2. Je možné nějakým způsobem ze zahrady či ulice vytvořit vlastní vstup až do nejvyššího patra? Opět jsem to nikde neviděl a do nástavby se tedy vstupuje vždy zevnitř domu.
2. Orientační cena je ale to nejdůležitější. Rád bych se informoval o přibližné stanovení ceny za stavbu na klíč (vyvedení plynu, vody, eletřiny. Koupelna a kuchyně by mohla být dovybavena později). Znovu opakuji, že přibližnou. Chápu, že takto stanovit cenu je jako věštění z křišťálové koule. Jde mi spíš o to, zda je částka 1.500.000 kč reálná.
Vím, že informací není mnoho, ale chtěl bych se alespoň odpíchnout od nějakých názorů a zjistit, zda se do toho s daným rozpočtem pouštět či nikoliv. Třeba se najde někdo, kdo bude mít zkušenost s tímto druhem stavby.
Děkuji všem
1. mozne to je, pokud to unese statika a pokud to schvali stavebni urad v obci je jiste uzemni plan a je tam napsane, jak ma vypadat ulice. Aby jeden barak vycnival, to se jim asi libit moc nebude, zajdi na urad a uvidis, pokud to povoli, jiste ti reknou, co mas delat dal (souhlasy dotcenych sousedu) - treba jim bude stavba stinit dvorky protoze se zda, ze ulice je z jihu, a tim padem neni potreba dale nic resit
2. mozne to je, proc by nebylo?
3. pokud si svepomoci pristavis blok z Ytongu, tak hrubou vidim tak na 150.000 Kc oddadem mozna i levneji (bez oken), pokud bys udelal tramovy strop s pultovou strechou)
pres firmu to bude tak 5x tolik. A cele na klic tak to muze byt dobre 2 mega co ja vim, dneska stavebni firmy vydelavaji vic nez kdokoliv jiny Nejsou lidi
zacal bych na tom urade, kde s tebou proberou uzemni plan a sdeli, co je mozne v ulici postavit a jake vyjimky budes potrebovat a pak uvidis... take si muzes na zahrade postavit 8x3 m drevostavbu i bez uradu. Prodavaji se i pojizdne maringotky tohoto formatu a stoji to taky okolo mega
Proč by mu to nepovolili. U nás v ulici povolili developrovi pětipatrový dům a kolem něj jsou jen malé rodinné domky. Vůbec tento bytový dům se do staré zástavby nehodí a stavební úřad vše povolil, naše námitky samozřejmě zamítl a veškeré povolení měl vyřízené za 1 rok. A kdybyste viděli to navýšení terénu o 2 m oproti sousedům, to byste koukali. Tato nástavba oproti tomu nic není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.