Nejste přihlášen/a.
Ahoj
Budu dělat stavební úpravu v mém bytě. Již mám písemný souhlas 41 z 42 vlastníků SVJ ( toho jednoho nevim jestli vzbec oslovovat, protože tím asi ani souhlasit nebude ) čili mám 97,62% schváleno. Jedná se o vybudování střešního okna, takže se zasahuje do společných částí ( střecha ) . Nebudou se zasahovat nosné konstrukce, tzn.: že mi bde stačit ohláška. Tento formulář předám předsednictvu SVJ ( resp. výboru ) jakožto právnické osobě a ta mi musí vystavit souhlas, že mužu tyto stavebni upravy provest. S tímto pak pujdu na Stavebni uřad a hotovo. A otázka zní:
JAK VYPADÁ VYJÁDŘENÍ PŘEDSEDNICTVA SVJ K TÉTO STAVEBNÍ ÚPRAVĚ?
Mám prostě vypracovat na A4 dokument, kde budo jména lčlenuu předsednictva a oni mi to podepišou?
Diky za odpověď
Dle § 103 stavebního zákona č. 183/2006 Sb. není potřeba stavební povolení ani ohlášení stavby v případě, kdy se nezasahuje do nosných konstrukcí, nemění se vzhled stavby ani způsob užívání stavby. Půdní vestavbou se mění způsob užívání stavby, je tedy potřeba stavební ohlášení. Pokud se změní i vzhled stavby např. instalování střešních oken, nebo se během stavby zasahuje do nosných konstrukcí (oprava nosných stěn, stropu, krovu), je zapotřebí vyřízení stavebního povolení.
Je pěkné, že jste si obešel sousedy, ale u nás to řešíme opačně; nejdřív seznámíme výbor SVJ se záměrem a požádáme o souhlas se "stavbou". Výbor zajistí souhlas napoloviční částí vlastníků (podle plochy) a to buď svoláním schůze, hlasováním per rollam (v plánu, snad se podaří) nebo se dohodne se stavebníkem, že souhlas zajistí. Takže u nás prozatím první a třetí možnost.
Podívejte na tiskopis Ohlášení stavby , (jeden z posledních odkazů), hlavně část B, bod 1,3, 4 a další...a bude vám to jasné...alespoň doufám, že ano
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.