Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit kotel Dakon

Od: kodl30* odpovědí: 47 změna:

mame kotel Dakon KOPMPAKT 24CT,při topení nebo puštění teplé vody se kotel vypne,plamen zhasne poté hned plamen naskočí a takto je to pořád dokola,nevíte čím by to mohlo být?Děkuji za odpověď.

47 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

vyfožte kotel, bez měření není vědění, ale domnívám se, že je to čidlo nahoře na snímaní teploty. Já měl podobný problém a oprava přišla na 80Kč. (ale hodinu hledání a měření, pak 25 km cesta pro čidlo)

Dakon 280BT

kodl30*
hodnocení

Děkuji,ale že by byli obě čidla špatný,na teplou vodu i na topení?čím se to mohlo stát?

standam*

Me u thermony pomohlo vypnout a zapnou kotel (hl.vypinac, jistic proste mu vem na chvilku napeti)

doplněno 18.02.10 22:40:

a pak bych hledal jinde

ale to je jedno čidlo, fotku!

kodl30*
hodnocení

Opravdu fakt tam jsou dvě čidla na vodu a na topení.

OK, ale co čidlo na spaliny?

doplněno 18.02.10 22:51:

oddělat dekl a fotku

nebo servis

standam*

zde je ale Milane tusim reakce v radu minut. Ale souhlasim volat odbornika, ktery to posoudi na miste.

kodl30*
hodnocení

myslíte že by to čidlem na spaliny taky mohlo být jo? co ma za funkci to čidlo?

když kotel začne topit a spaliny budou moc teplé

fotku: jdu hajat

kodl30*
hodnocení

tak snimačem to není,takže asi deska pry poslední možnost,už říkali když to nebude deskou tak už neví čím.cena desky kolem 6000- 7000 tis.masakr

kodle, nechci se dotknout žádného mechanika opraváře. Ale...

toto jsou všechno výměnkáři, je třeba sehnat kutila, který rozumí elektronice. Jinak pak musíte platit.

copak asi může být na desce vadného? když neví, tak jiného mechanika,

doplněno 22.02.10 20:38:

čtu opět tu závadu, je to ve vyhodnocování stavu běhu kotle,

standam*

jestli jsi to neudelal, prosel bych vsechny konektory jestli neni neco volneho. Takto ti muzou vymenit 1/2 kotle kvuli prkotine :)

Jen nesahat tam kam nemas...

Ted prave jsem resil, proc me kotel pri napousteni teple vody nespina..., poklepal jsem cidlo prutoku a vim, ze ho budu muset vycistit. Tim chci jen rict, ze to muze byt prkotina.

doplněno 29.03.10 21:34:

Ale vazne:

jestli ti kotel fachci pri prisunu vzduchu z prostoru je neco spame.

Turbo kotel ma v kominu dve trubky vzduch/spaliny. Vse je v kotli pouze spojene dotykem plechu a nedivil bych se kdyby jsi mel najak zuzeny prostor a cidlo hlasi chybu. Tim, ze das prisun vzduchu z prostoru muze netestnostma nasavat vzduch, ktery potrebuje.

Nech si to co nejdrive zmerit at nedojde k nejhorsimu.

kodl30*
hodnocení

přesně tak hned do mě valili kdy to vyměníme,jsou to jen měniči kus za kus,jo určitě nějakej elektrikař by to zvladl.

standam*

mrkni sem www.dakon.cz/user/... str. 18

Stando, dobrý *palec*..

tak koukám, že bych měřil na čidlech 11,13,15,17,

je tam i tabulka co se má naměřit,

ale opět bez měření není vědění...

kdle, neznám elektroniku Vašeho kotle, ale dakon 28BT, nepsal jsme to už?

moment

kdle, neznám elektroniku Vašeho kotle, ale dakon 28BT, nepsal jsme to už?

moment jen trošku jsem napsal. Takže opraváři taky chtěli měnit , že mám špatný termostat, (byl odpojen) tak to Vám nechodí protože ho máte odpojen, atd..atd..

Pak nastoupil kámoš, a začali jsme měřit. logicky uvažovat, co a jak, pak jsme nahradili čidlo potenciometrem, točili měřili

a ejhle kotel naskočil.

Pak už jen koupit správný díl.

kodl30*
hodnocení

dakon kompakt 24 CT.

jirbar*

Nevím odkud jste, ale níže uvedená firma má asi 3 pobočky. Jinak náhradní díly vede třeba i Plyno servis Hradec Králové.

Sám mám kotel DAKON BEA 28 komín, nástěnný a na dotaz jsem dostal odpověď.

Menší deska je zapalovací a ta druhá je kompletní elektronika. Ty ceny nejsou zas tak závratné.

obj.č. elektroniky ovládací je 1150 6600, MC s DPH 2880,- Kč,

obj.č. elektroniky zapalovací je 1151 6601, MC s DPH 1606,- Kč.

Lze zakoupit na našich pobočkách nebo zaslat na dobírku, poštovné a balné 150,- Kč s DPH.
e-shop www.iexpos.cz
EXPOS HEATING a.s.
skladový areál, 542 37 Batňovice

doplněno 29.03.10 21:20:

Odkaz se nepovedl. Zkuste hledat tady uvidíte jaká je cena desky.

iexpos.cz/...

doplněno 29.03.10 21:23:

Možná tato skutečně 4370,- Kč i s DPH

iexpos.cz/...

kodl30*
hodnocení

to je přesně ta deska...

jirbare hradečák?

jirbar*

Teď už ne. Skleróza. Nikoliv u mně.

Jirbare u mě? Skleroza? Určitě nikoliv, ale začínající demenca ANO!

Tak odkud?

jirbar*

Mám připomínat CB a zaslané fotky OKALu u kterých vše skončilo.

já jsem myslel že mám začínající demenci, ale to jsem už dál. (s demencí)

CB, to byly krásné časy srazy 50-1000 lidí...

zakládací pamětní listina z Pardubic od 17.1.1995...

kod30
hodnocení

dobrý večer,jak jsme si psali 18.2. o kotli Dakonu,tak zádrhel byl v tom že kotel ma málo vzuchu,tým pádem furt zhasínal,takže zatím mame otevřený okno v koupelně, když jde kotel.a čekáme na komínáře,že zkontroluje komín od kotle.

to je turbo kotel?

že by ptáčkové ucpali nasávání?

kodl30*
hodnocení

jo jo je to turbo?máte stým nějakou zkušenost?je to možný?

Dakon 28BT mám... velká spokojenost. jen jednou podobná vada, servis chtěl taky měnit desky tak dlouho až najde závadu.- a já to budu platit.

Takže vyhodit, sehnal jsem hodného kámoše, měřáky, schéma a měřili,,,,,,,, a opravili součástku za 80 Kč. Shánění součástky ale stálo 150 Kč.

cyril*

Myslíte, že turbokotli pomůže otevřené okno? To bych nechal otevřené i dveře a muselo by to šlapat jako blázen! *frajer*

kodl30*
hodnocení

přesně tak i dveře jsou otevřené.Kotel nejde,otevřu okno a valí jak svina.

fakt je to turbo?

a nasávání musí mít venku

vyfotit, jsem zvědavý

cyril*

To by se snad dalo sousede usuzovat podle původního příspěvku,kde bylo uvedeno na konci "CT" - což je turbo. Komínový by byl "CK".

kodl30*
hodnocení

přesně tak Turbo.

ale cyrile, přeci turbo musí nasávat zvenku, tak proto mě je divné...CT a CK chápu...

že otevře dveře a hoří... i když staré kotle měli nasávání vevnitř a výfuk ven...?

kodl30*
hodnocení

jo je to Turbo,CToznačení , nasávání máme venku, čeho chcete přesně fotku?

cyril*

Nevím jak kolega Milan, ale mě by stačila fotka milostivé paní u toho otevřeného okna. ;)

nasávání venku, ale musíte mít otevřené dveře?

asi jsem mimo

kodl30*
hodnocení

okno mám otevřené,a někdy i ty dveře preventivně at je tam luft.

ale proč, když to nasává zvenku?

cyril*

No,prosím. Stačilo tak málo a není třeba vyhazovat tisíce za opravy .

jirbar*
hodnocení

0x

Asi si začnem sami opravovat i plynové kotle. Mně naštěstí až na konci zimy "odešla" deska zapalovací jednotky u kotle DAKON BEA na chalupě a kotel se snad týden snažil zapálit.

Zavolaný servisák jednotku neměl a tak že ho zajede koupit (7 km) sklad. Vyžádal si 3500,- Kč na koupi náhradního dílu a následně práce k tomu.

Radši jsem si chtěl pro sychr jednotku později přikoupit. Stojí 1600,- Kč.

kodl30*
hodnocení

jako myslíte tu elektronickou desku?nebo jakou desku?tady na ten kotel stojí 4 tis. firma chcou 7.tis...

standam*

turbo a potrebuje prisun vzduchu z prostoru...nejake divne ne:)

me pred casem take porad nechtel naskocit kombinovany kotel, resp. topil, ale neohrival vodu.

zakopany pes byl v nepatrne mensim tlaku (dle manometru bylo vse OK) pro v TUV :)

doplněno 29.03.10 21:35:
Ale vazne:
jestli ti kotel fachci pri prisunu vzduchu z prostoru je neco spame.
Turbo kotel ma v kominu dve trubky vzduch/spaliny. Vse je v kotli pouze spojene dotykem plechu a nedivil bych se kdyby jsi mel najak zuzeny prostor a cidlo hlasi chybu. Tim, ze das prisun vzduchu z prostoru muze netestnostma nasavat vzduch, ktery potrebuje.
Nech si to co nejdrive zmerit at nedojde k nejhorsimu.
kodl30*
hodnocení

ne fakčí to když je otevřený okno,třeba je tam fakt nějakej bordel v komíně v nasávání vzduchu, co je venku,pták atd...

jirbar*

Píšu DAKON BEA už se nedělá. Stál 35 000,- Kč. Podstata příspěvku byla si to radši opravit sám než od servisáka který si na ND přirazí 100% než koupil.

repak*
hodnocení

0x

Na stejném kotli jsem měl podobnou závadu - po puštění teplé vody "cykloval" vypínání a zapínání. Při hledání závady jsem sundal přední kryt a odšrouboval desku za ním a závada ustala. Bylo špatně sřízené tlakové čidlo na výstupu spalin pokud si dobře vzpomínám. Servisák seřídil (bez patřičné mašinky to nejde) a od té doby bez problémů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]