Nejste přihlášen/a.
mame kotel Dakon KOPMPAKT 24CT,při topení nebo puštění teplé vody se kotel vypne,plamen zhasne poté hned plamen naskočí a takto je to pořád dokola,nevíte čím by to mohlo být?Děkuji za odpověď.
vyfožte kotel, bez měření není vědění, ale domnívám se, že je to čidlo nahoře na snímaní teploty. Já měl podobný problém a oprava přišla na 80Kč. (ale hodinu hledání a měření, pak 25 km cesta pro čidlo)
Dakon 280BT
Me u thermony pomohlo vypnout a zapnou kotel (hl.vypinac, jistic proste mu vem na chvilku napeti)
doplněno 18.02.10 22:40:a pak bych hledal jinde
zde je ale Milane tusim reakce v radu minut. Ale souhlasim volat odbornika, ktery to posoudi na miste.
tak snimačem to není,takže asi deska pry poslední možnost,už říkali když to nebude deskou tak už neví čím.cena desky kolem 6000- 7000 tis.masakr
kodle, nechci se dotknout žádného mechanika opraváře. Ale...
toto jsou všechno výměnkáři, je třeba sehnat kutila, který rozumí elektronice. Jinak pak musíte platit.
copak asi může být na desce vadného? když neví, tak jiného mechanika,
doplněno 22.02.10 20:38:čtu opět tu závadu, je to ve vyhodnocování stavu běhu kotle,
jestli jsi to neudelal, prosel bych vsechny konektory jestli neni neco volneho. Takto ti muzou vymenit 1/2 kotle kvuli prkotine
Jen nesahat tam kam nemas...
Ted prave jsem resil, proc me kotel pri napousteni teple vody nespina..., poklepal jsem cidlo prutoku a vim, ze ho budu muset vycistit. Tim chci jen rict, ze to muze byt prkotina.
doplněno 29.03.10 21:34:Ale vazne:
jestli ti kotel fachci pri prisunu vzduchu z prostoru je neco spame.
Turbo kotel ma v kominu dve trubky vzduch/spaliny. Vse je v kotli pouze spojene dotykem plechu a nedivil bych se kdyby jsi mel najak zuzeny prostor a cidlo hlasi chybu. Tim, ze das prisun vzduchu z prostoru muze netestnostma nasavat vzduch, ktery potrebuje.
Nech si to co nejdrive zmerit at nedojde k nejhorsimu.
přesně tak hned do mě valili kdy to vyměníme,jsou to jen měniči kus za kus,jo určitě nějakej elektrikař by to zvladl.
Stando, dobrý ..
tak koukám, že bych měřil na čidlech 11,13,15,17,
je tam i tabulka co se má naměřit,
ale opět bez měření není vědění...
kdle, neznám elektroniku Vašeho kotle, ale dakon 28BT, nepsal jsme to už?
moment jen trošku jsem napsal. Takže opraváři taky chtěli měnit , že mám špatný termostat, (byl odpojen) tak to Vám nechodí protože ho máte odpojen, atd..atd..
Pak nastoupil kámoš, a začali jsme měřit. logicky uvažovat, co a jak, pak jsme nahradili čidlo potenciometrem, točili měřili
a ejhle kotel naskočil.
Pak už jen koupit správný díl.
Nevím odkud jste, ale níže uvedená firma má asi 3 pobočky. Jinak náhradní díly vede třeba i Plyno servis Hradec Králové.
Sám mám kotel DAKON BEA 28 komín, nástěnný a na dotaz jsem dostal odpověď.
Menší deska je zapalovací a ta druhá je kompletní elektronika. Ty ceny nejsou zas tak závratné.
obj.č. elektroniky ovládací je 1150 6600, MC s DPH 2880,- Kč,
obj.č. elektroniky zapalovací je 1151 6601, MC s DPH 1606,- Kč.
Lze zakoupit na našich pobočkách nebo zaslat na dobírku, poštovné a balné 150,- Kč s DPH.
e-shop www.iexpos.cz
EXPOS HEATING a.s.
skladový areál, 542 37 Batňovice
Odkaz se nepovedl. Zkuste hledat tady uvidíte jaká je cena desky.
doplněno 29.03.10 21:23:Možná tato skutečně 4370,- Kč i s DPH
já jsem myslel že mám začínající demenci, ale to jsem už dál. (s demencí)
CB, to byly krásné časy srazy 50-1000 lidí...
zakládací pamětní listina z Pardubic od 17.1.1995...
dobrý večer,jak jsme si psali 18.2. o kotli Dakonu,tak zádrhel byl v tom že kotel ma málo vzuchu,tým pádem furt zhasínal,takže zatím mame otevřený okno v koupelně, když jde kotel.a čekáme na komínáře,že zkontroluje komín od kotle.
Dakon 28BT mám... velká spokojenost. jen jednou podobná vada, servis chtěl taky měnit desky tak dlouho až najde závadu.- a já to budu platit.
Takže vyhodit, sehnal jsem hodného kámoše, měřáky, schéma a měřili,,,,,,,, a opravili součástku za 80 Kč. Shánění součástky ale stálo 150 Kč.
Myslíte, že turbokotli pomůže otevřené okno? To bych nechal otevřené i dveře a muselo by to šlapat jako blázen!
To by se snad dalo sousede usuzovat podle původního příspěvku,kde bylo uvedeno na konci "CT" - což je turbo. Komínový by byl "CK".
Asi si začnem sami opravovat i plynové kotle. Mně naštěstí až na konci zimy "odešla" deska zapalovací jednotky u kotle DAKON BEA na chalupě a kotel se snad týden snažil zapálit.
Zavolaný servisák jednotku neměl a tak že ho zajede koupit (7 km) sklad. Vyžádal si 3500,- Kč na koupi náhradního dílu a následně práce k tomu.
Radši jsem si chtěl pro sychr jednotku později přikoupit. Stojí 1600,- Kč.
jako myslíte tu elektronickou desku?nebo jakou desku?tady na ten kotel stojí 4 tis. firma chcou 7.tis...
turbo a potrebuje prisun vzduchu z prostoru...nejake divne ne
me pred casem take porad nechtel naskocit kombinovany kotel, resp. topil, ale neohrival vodu.
zakopany pes byl v nepatrne mensim tlaku (dle manometru bylo vse OK) pro v TUV
ne fakčí to když je otevřený okno,třeba je tam fakt nějakej bordel v komíně v nasávání vzduchu, co je venku,pták atd...
Na stejném kotli jsem měl podobnou závadu - po puštění teplé vody "cykloval" vypínání a zapínání. Při hledání závady jsem sundal přední kryt a odšrouboval desku za ním a závada ustala. Bylo špatně sřízené tlakové čidlo na výstupu spalin pokud si dobře vzpomínám. Servisák seřídil (bez patřičné mašinky to nejde) a od té doby bez problémů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.