Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, syn si do bytu vzal přítelkyni, která u něj bydlí asi půl roku. Celou dobu ji živí, ona mu nepřispívá na nájem a na živobytí, navíc jej v poslední době slovně někdy i fyzicky napadá. Rozhodl se tedy s touto ženou rozejít, ona však nechce opustit byt, přestože tam nemá trvalé bydliště a není uvedena v nájemní smlouvě, ani nijak tam není hlášená. Prakticky byt užívá neoprávněně, nepřispívá na nájem a odmítá se vystěhovat. Syn nechce situaci řešit násilně, přestože mu bývalá přítelkyně vyhrožuje, že mu tam vše zničí a rozbije. Toho se syn nejvíce bojí, protože je v nájmu a zařízení by musel uhradit. Pradí nám někdo, jak může v tomto případě postupovat? Děkuji za rady.
Možná by ani nemusel měnit zámek. Stačilo by aby jí její klíče od bytu vyměnil,dal jí na svazek klíčů jiné. Tak by se do bytu také nedostala. To by bylo rychlejší. Její věci dát za dveře, až by někam vypadla a vůbec už nereagovat na zvonění. Měl by to řešit, aby se jí zbavil co nejdříve, ty výhrůžky by mohla splnit. A dobrovolně asi neodejde. Zámek potom vyměnit až by byla pryč, pro jistotu. A nebo ať zajde na policii, poradit se jak takovou situaci nejlépe vyřešit a zmínit se i o těch výhružkách. To by bylo možná nejlepší řešení.
I ňouma potřebuje poradit. A joudičům je houbeles po tom, jestli se ptá ňouma sám, nebo se za něj zeptá někdo jiný.
Vaš odpově´d je ukázková v tom, jak se dá někoho odradit, aby přijal poradnu jako opravdovou poradnu a ptal se znovu a časem třeba sám radil.
Ono, to neni o strachu z zenske jako takove, ale z toho, co dokaze. Muj soused resil neco podobneho. Natvrdo ji vypakoval a papa. Druhy den auto kompletne obite motykou. Jestli tazateli vyhrozuje, ze znici vybaveni v pronajatem byte, mozna by obavy byly opravdu na miste. Babam jak jebne v kuli, to je nekdy horsi nez tornado.
Pokud syn vymění zámky, garantuji vám, že ještě ten den na něj bude podáno trestní oznámení ve věci domácího násilí a znásilnění. Z cpopisovaného chování spolubydlící vašeho syna to tak nejspíše bude. Jednoznačně osoba žijící na úkor jiného, která je bezohledná a také se tak bud chovat. Proto jediná rada zní: zajděte k právníkovi. Určitě vám poradí napsat a poslat doporučeně výzvu k opuštění užívaného bytu s popsanými důvody. Nebude vadit, když si ona dopis nepřevezme. To není podstatné. Syn bude mít alespoň něco v ruce, až pro něj Policie ČR přijde k zadržení pro znásilnění. Těchto případů je spousta a je to hnus. Bohužel se z některých žen stanou otřesně bezohledné bytosti, na které muž někdy ani nemá co do chování !
DĚKUJI všem za odpověď. K tomu, kdo napsal, že syn je ňouma a prosí o pomoc maminku sděluji. Syn není ňouma, jen je moc slušný a nenávidí násilí, křik, hádky a scény. A o pomoc mě neprostil, byla to má iniciativa. Slečna už mu doma udělala takové scény, že právě tomu chce zabránit, ale podle mě se tomu stejně nevyhne. Velmi brzy po seznámení ji k sobě nastěhoval, protože přítel, u kterého bydlela před tím, jí prý bil, tak se jí prostě synáček ujal, i když jsem ho varovala. Každý musí zkušenosti získat asi tím, že to prožije na vlastní kůži. Protože jsem chtěla více odbornou radu, obrátila jsem se na známou ze státní správy a není to tak jednoduché. Asi bude nutná asistence policie, ale to už si bude muset synátor rozhodnout sám, jak bude postupovat. Ještě jednou všem děkuji a přeji všem nekonfliktní vztahy.
Eva S,celé mi to přijde strašně povědomé,ten příběh mi nedávno někdo vykládal. Ten nick - co takhle Eva Š?
Nejsem Eva Š. Ale skutečně Eva So. Je vidět, že příběhy jsou opravdu podobné. Synáčci se bezhlavě zamilují, a skutečnost je pak jiná. Může to být i opačně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.