Nejste přihlášen/a.
Dobrý deň,
Nemáte, prosím, niekto skúsenosti so skladaním kuchyne Ikea? Konkrétne sa mi jedná o problém s vrchnými skrinkami. Vešiam ich na tú ich kovovú lištu a keď to robím podľa návodu, tak závesy ktoré sú namontované na skrinkách (majú zapadať do lišty) majú vždy odskok od zadnej hrany skrinky cca 1cm. Tzn., že mi tam vzniká asi 1cm medzera medzi stenou a zadnou stenou skriniek a toto je neestetické. Ikea predáva tzv. krycí panel, ktorý má ale šírku 39 cm pričom samotná skrinka má 37cm + 2cm hrana dvierok/šuflíkov, ktoré sa montujú a tie majú byť tiež v zákryte. Z tohoto vyplýva, že tam už nie je ďalší 1cm na prekrytie tejto medzery. Pani v Ikea tvrdila, že by to malo ísť bez medzery, ale úplne nevedela vysvetliť ako (online).. Ten záves sa dá namontovať aj tak, že by v podstate lícoval so zadnou hranou linky a tým pádom by medzera nevznikla (záves má ďalší rad montážných dier) - toto riešenie, ale v návode vobec nie je uvedené. V takom prípade by ale musela byť montážna lišta rozpílená na 3 kusy (pre tri skrinky), pretože by jej prekážali v prechode bočné steny skriniek. Osobne mi príde, že rozpílením lišty na tri časti stráca svoj význam - to už možem vešať skrinky rovno iba na hmoždinky a vruty..
Ďakujem za rady.
jako popis dobrý, jako oznámení taky dobrý, ale fotka je fotka...nejlépe instruktážně takže skříňku na stů a lištu do ruky a přiložit jak to má být , aby byl vidět problém..
Priebežná nástenná lišta vs odskok nie je len problém Ikei. Aj keď Ikea musí, samozrejme, používať tú lištu v extra tvare a s extra veľkými dierami (podložky pod vruty nutné). Ak to urobíte podľa návodu od Ikei (a nezmenili jej tvar), tak tam bude odskok do určitej miery vždy, pretože sa tá lišta svojou vrchnou časťou opiera o zadnú hranu vrchného dna skrinky. Ak máte dokonale rovnú stenu, môžete závesy umiestniť v rohoch trochu nižšie, aby si sa lišta zmestila do priestoru za sololitom. A následne buď vyrezať / vybrúsiť kúsok DTD z vnútorných bočníc skriniek napresno narezať lištu alebo.
Ak tam náhodou nechcem odskok (vonkajšie steny krivá omietka, obklad zabiehajúci pod spodnú časť skrinky, ...), tak radšej upravujem tie bočnice a lištu nechávam priebežnú. Pri jej rozpílení tak nejak stráca význam a na každé miesto zavesenia na okraji lišty sa pozerám tak trochu cez prsty. Mám obavy, aby sa ten plech na kraji neohol a skrinka nespadla, prípadne aby sa z lišty nezošmykol záves, pokiaľ do nej niekto buchne zboku.
mě teda nevadila protože do ní schovám elektriku pro LED světla pod linku...tohle bych neřešil, jo horší by bylo kdyby skříňy visela šikmo...ale to není tento případ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.