Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení příložného termostatu

Od: oto000® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den jak zapojit tento termostat k oběhovému čerpadlu do čerpadla jde klasicky hnědy fáze,modrý a žlutozelený zatím to mám tak připojené na klasickou vydlici do zásuvky.

Zapojení příložného termostatu

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Tak jestli je to WTC-ES tak takto (Obr)

Zapojení příložného termostatu #2
hodnocení

našel jsem toto video vypadá že jeto v pořádku

hodnocení

Akorát se jen zeptam proč napojuje na posledním zapojení hnědy a modrý do sebe wago spojkou?

V termostatu jsou 3 vodiče - žlutozelený= GND - PE, hnědý= fáze na C a modrý = spínaná fáze- svorka 1. Tj modrý z termostatu se spojí s hnědým čerpadla / tj napájení 230V AC/ a pak je při nastoupání teploty aktivováno oběhové čerpadlo. Modrý vodič je též pracovní vodič a tudíž na něm MÚŽE být napětí.

hodnocení

Mám to testovně zapojené na světlo termostat mám na 0 a světlo svítí když jej otočím na 55c tak sepne a světlo zhasne?

Přídám foto

Zapojení příložného termostatu #3
Zapojení příložného termostatu #4
Opacna logika, modry prepojit na volnou svorku. Jeli to teda odvod k cerpadlu.
Ano- také to vidim na přepojení modrého na svorku 2. Tj v tom schématu termostatu je chyba.
Ak chcete spínať čerpadlo po náraste teploty, zapojte to na NO kontakt - mali by to byť svorky C a 1. Ak chcete čerpadlo odpojiť (ochrana podlahového kúrenia pri prekročení bezpečnej teploty), tak ho zapojte na NC kontakt. Svorky C a 2?

hodnocení

2x

Označení svorek, typ příložného termostatu, dejte info; budete ještě potřebovat instalační krabici, třeba tuto, aby se dalo přesvorkovat bezpečně jednotlivé vodiče...a pokud se takto ptáte, bude lepší pozvat znalého problému..

hodnocení

0x

Bolo by vhodne pouzit kabel so spravnymi farbami vodicov a neposielat po modrej fazu ...

igordj
hodnocení

0x
Zdravím prosím vás jak mám změnit teplotu kdy se mi má zapnout čerpadlo když otočím kolečkem tak se zapne u 15 stupňů.A já potřebuju aby se zaplo u 50 stupňů. Děkuji za odpověď

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]